-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 03

R.Karbauskis: taršos, prekybos, bankų mokesčiai – nuo sausio 1-osios

Pirmadienį Vyriausybės pristatytas pakoreguotas kitų metų biudžeto projektas Seime bus priimtas kitoks, sako valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Anot jo, priėmus taršos, stambios prekybos apyvartos ir bankų turto mokesčius, nuo sausio pavyks didinti pensijas, universalią vaiko pinigų išmoką.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Biudžetas, kuris vakar pateiktas buvo, skirsis nuo to, kurį Seimas priims. Bet kokiu atveju, priėmus mokestinius įstatymus, mes visus sprendimus perkelsim iš liepos 1 dienos, kaip siūlo Vyriausybė, į sausio 1-ąją. Tai ir pensijų didėjimas – prezidento siūlymas bus nuo sausio 1 dienos, o ne nuo liepos 1 dienos, vaiko pinigų klausimai – 60 ir 100 eurų bus nuo sausio 1 dienos ir 70 ir 100 nuo liepos 1 dienos. Tai yra sprendimai, kurie aptarti su Vyriausybe“, – antradienį Seime žurnalistams komentavo politikas.

Vyriausybė, anot jo, Seimui pateikė kitokius siūlymus dėl pensijų ir vaiko pinigų, nes esą „neturi aiškumo dėl mokestinių įstatymų priėmimo“.

„Ir bankų, ir prekybos tinklų, ir sutvarkytas taršos mokestis – visi jie bus priimti nuo sausio 1 dienos“, – tikino R.Karbauskis ir teigė esąs įsitikinęs, kad valdantieji už juos balsuos vieningai.

Anksčiau Seimas automobilių taršos, arba kitaip – registracijos, mokestį atmetė ir grąžino Vyriausybei tobulinti. Tąkart mokestį palaikė tik 25 iš 42 balsavusių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovų, 3 iš 7 koalicijos partnerių iš „Lietuvos gerovės“ frakcijos, mokesčio nepalaikė nė vienas Socialdemokratų darbo partijos frakcijos atstovas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) frakcija balsavo „prieš“.

R.Karbauskis aiškino, kad dabar Seimas svarstys patobulintą taršos mokesčių projektą: „Perskaičiuoti visi skaičiai, jie nebus tie, apie kuriuos visuomenė šnekėjo anksčiau.“

Vyriausybė planuoja, kad „valstiečių“ ir LLRA-KŠS pasiūlyti stambiųjų prekybos tinklų apyvartos ir bankų turto mokesčiai įsigalios tik kitų metų liepą, tad pajamos 2020 metų biudžeto projekte mažinamos 45,9 mln. eurų.

Anot teisės aktų iniciatorių, prekybos mokestis valstybės biudžetą papildytų apie 32 mln. eurų per metus, o bankų – 52,2 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius