Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 09 25 /13:48

R.Karbauskis: „Valstiečių“ ir Socialdemokratų frakcijų koalicijos susitarimas jau pasirašytas ir galioja

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Socialdemokratų partijos frakcijų Seime koalicijos susitarimas jau pasirašytas ir galioja, sako „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Tačiau ant socialdemokratų frakcijos posėdyje pateikto dokumento nėra nei R.Karbauskio, nei socialdemokratų frakcijos seniūno Andriaus Palionio parašų.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Mes jau jį esame pasirašę. Tiesiog jį dabar frakcija ir patvirtino“, – BNS pirmadienį sakė R.Karbauskis.

Pasak jo, susitarimas įsigaliojo, kai pirmadienį jam pritarė Seimo Socialdemokratų frakcija.

BNS nuotr./„Valstiečių“ ir Socialdemokratų frakcijų koalicijos susitarimas
BNS nuotr./„Valstiečių“ ir Socialdemokratų frakcijų koalicijos susitarimas

BNS gautoje trumpoje frakcijų deklaracijoje rašoma: „Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos, siekdamos išsaugoti politinį, ekonominį bei socialinį stabilumą Lietuvoje, tęsdamos šiame Seime pradėtus darbus ir įgyvendindamos pažadus rinkėjams, remdamos XVII Lietuvos Respublikos Vyriausybės programą ir veiklą, vadovaudamosi Seimo Statuto 38 straipsnio penktąja dalimi, skelbia: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijų koaliciją“.

Seimo statuto 38 straipsnio 5 dalis numato, jog frakcijos gali jungtis į koalicijas, kurios gali veikti kaip viena frakcija. Anksčiau apie galimas bendradarbiavimo su „valstiečiais“ formas kalbėję Seimo socialdemokratai tvirtino, jog susitarimuose turėtų atsirasti konkrečios socdemų iniciatyvos, kurias paremtų „valstiečiai“.

R.Karbauskis atsisakė atskleisti, kada frakcijų susitarimas dėl bendro darbo pasirašytas, pareiškęs, jog tai „liks paslaptimi“. Jis tvirtino, kad „valstiečių“ frakcija dėl minėto susitarimo nesprendė, nes „frakcijoje nebūtų nė vieno nario, kuris tam prieštarautų“.

„Tie žmonės, kurie dirba šalia mūsų Seime, jie yra labai atsakingi ir mąsto apie valstybę, o ne kažkokius partinius interesus“, – teigė politikas.

Socialdemokratų partijos frakcija nusprendė dirbti su „valstiečiais“, nepaisydama, kad šeštadienį šios partijos taryba priėmė sprendimą trauktis iš valdančiosios daugumos.

R.Karbauskio teigimu, frakcijos susitarimu dėl bendro darbo pareiškia, jog „tęsia darbą, palaiko Vyriausybę ir dirba kartu kaip frakcijų koalicija“.

„Mūsų darbas taps dar glaudesnis, nes nuolatinio skaldymo faktorius, kuris pastaruosius mėnesius buvo viešojoje erdvėje, nebuvo naudingas nei Seimui, nei valdančiajai daugumai“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

Jis teigė esantis įsitikinęs, kad net jeigu dalis Seimo socialdemokratų atskiltų nuo frakcijos, koalicijai pavyktų turėti daugumą parlamente.

Jeigu vis dėlto frakcijų koalicija neturėtų 71 balso, paramos bus galima ieškoti kitur, tvirtino R.Karbauskis.

„Visokių variantų gali būti. Manau, kad bus poslinkių Liberalų frakcijoje, yra Mišri Seimo narių grupė, yra dvi frakcijos, Lenkų rinkimų akcijos ir „Tvarkos ir teisingumo“. Tai yra pakankamai nemažai žmonių, kurie galėtų teoriškai, jeigu būtų toks poreikis, papildyti koaliciją iki Seimo daugumos“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

Trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“ šeštadienį nusprendė Socialdemokratų partijos taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius