-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 16

R.Karbauskis žada kompromisą su koalicijos partneriais dėl vaiko pinigų

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad reaguojant į koalicijos partnerių pastabas dėl nepakankamai augančių vaiko pinigų, bus ieškoma kompromiso.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Buvo pasakyta mūsų koalicijos partnerių griežta pozicija tuo klausimu, matyt, bus ieškoma kompromiso“, – žurnalistams Seime trečiadienį sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

Taip jis kalbėjo koalicijos partnerių „socialdarbiečių“ pirmininkui Gediminui Kirkilui pareiškus, kad vaiko pinigus kitąmet siūloma didinti per mažai, lyginant su vasarą pasirašyta koalicijos sutartimi.

Vyriausybė pasiūlė universaliąją išmoką vaikui 2020 metais padidinti nuo 50 iki 60 eurų, o vaiko pinigai neįgaliems, gausių ir nepasiturinčių šeimų vaikams – nuo 70 iki 100 eurų.

Sutartį dėl valdančiosios koalicijos šiemet vasarą pasirašę „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija sutarė siekti, kad universalioji išmoka būtų 70 eurų.

R.Karbauskis išsamiai nekomentavo Vyriausybės trečiadienį Seimui pateikto kitų metų valstybės biudžeto projekto, tačiau teigė, kad „Seime derinant biudžeto projektą su mūsų prioritetais kažkiek jis skirsis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius