Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 01

R.Karoblis Gruzijoje dalyvaus saugumo konferencijoje, susitiks su gynybos ministru

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ketvirtadienį išvyksta į Gruziją, kur dalyvaus Batumyje vyksiančioje gynybos ir saugumo konferencijoje.
Raimundas Karoblis
Raimundas Karoblis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tai didžiausias gynybai ir saugumui skirtas renginys Gruzijoje, jame dalyvauja aukšto rango politikai, ekspertai, nevyriausybininkai ir akademikai.

Konferencijoje bus diskutuojama apie kintančią Juodosios jūros regiono ir globalią saugumo situaciją, naujas grėsmes ir iššūkius, pasirengimą atremti juos bei Gruzijos kariuomenės transformaciją ir jos pasirengimą tapti NATO nare, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

R.Karoblis pasisakys diskusijoje tema „Euroatlantinės bendruomenės iššūkiai – prisitaikymas prie kintančios saugumo aplinkos“.

Lankydamasis Batumyje R.Karoblis taip pat susitiks su Gruzijos gynybos ministru Levanu Izoria ir viceministre Lela Chikovani.

Jie aptars aktualius dvišalio bendradarbiavimo gynybos srityje klausimus ir Lietuvos paramą įgyvendinant Gruzijos gynybos reformą.

Gruzija siekia tapti Europos Sąjungos ir NATO nare, tačiau artimiausiais metais tokios galimybės atrodo miglotos.

Po 2008 metų karo Maskva nepriklausomomis pripažino praėjusiame amžiuje apie atsiskyrimą paskelbusią Pietų Osetiją ir kitą atskilusį regioną Abchaziją.

Rusija yra dislokavusi tūkstančius savo karių šių teritorijų karinėse bazėse. Tarptautinė bendruomenė Abchaziją ir Pietų Osetiją laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius