Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 31

R.Karoblis ramina: dalis Technikos bibliotekos ansamblio liks atvira visuomenei

Po vyriausybės sprendimo Lietuvos technikos biblioteką prijungti prie Karo akademijos bibliotekos, kai kurie inteligentijos atstovai susirūpino, kad vilniečiams ir turistams bus uždarytos durys į buvusį puošnų jėzuitų vienuolyno ankstyvojo baroko ansamblį, įsikūrusį sostinės senamiestyje. Krašto apsaugos ministras žada, kad bent dalis pastatų liks atviri visiems.
Lietuvos technikos biblioteka
Lietuvos technikos biblioteka / BNS nuotr.

XVII amžiuje pastatytame Jėzuitų vienuolyne veikianti biblioteka vyriausybės sprendimu prieš porą metų atiduota Krašto apsaugos ministerijai, kurios pastatas priklauso tam pačiam vienuolyno ansambliui. Vienas aukštas jau iškraustomas. Ten įsikurs krašto Apsaugos ministerijos gynybos resursų agentūra.

Prieš porą savaičių Sauliaus Skvernelio vyriausybė priėmė sprendimą per 70 darbuotojų turinčią Technikos biblioteką prijungti prie kelis darbuotojus turinčios Karo akademijos bibliotekos ir įsteigti modernią Karo mokslų ir technologijų biblioteką.

Tokį vyriausybės sprendimą kritikuoja ir kai kurie inteligentijos atstovai.

„Štai šis kompleksas, kuris tikrai puikiai buvo sutvarkytas ir džiugino vilniečius bei Vilniaus svečius, nes jis yra įtrauktas į turistinius maršrutus. Čia būdavo galima užeiti ir pasigrožėti parodomis, beje, turiu pasakyti, kad daugybė kultūrinių renginių čia vyksta – biblioteka nėra tik informacijos šaltinis, tai yra kultūros vieta“, – tikina mokslo istorikas prof. Libertas Klimka.

Krašto apsaugos ministras žada, kad barokinis ansamblis, kurio kiemelyje iki šiol vykdavo ir koncertų, ir festivalių, veikė vilniečių pamėgta kavinė, liks atvira visiems, ne tik Krašto apsaugos ministerijos valdininkams. Tačiau pripažįsta, kad jau ne visas.

„Galės lankytis, galbūt ne visa apimtimi, kuri yra dabar bibliotekos, bet ten, kur yra pagrindinės skaityklų salės, ir ten, kur yra paveldas, tai yra freskos, jos bus visiškai atviros visuomenei, taip, kaip yra ir dabar“, – žada krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius