-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 12

R.Karoblis su Vokietijos ministre sutarė, kad būtina didinti finansavimą gynybai

Europos šalys, keičiantis tarptautinei saugumo aplinkai, turėtų skirti daugiau dėmesio gynybai finansuoti ir užtikrinti efektyvų lėšų naudojimą šioje srityje, taip pat stiprinti tarpusavio bendradarbiavimą, sekmadienį sutarta Berlyne per Lietuvos ir Vokietijos gynybos ministrų susitikimą.
Raimundas Karoblis
Raimundas Karoblis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tai jau antras ministrų susitikimas šią savaitę – antradienį Raimundas Karoblis ir Ursula von der Leyen buvo Rukloje, kur sveikino ten dislokuojamo ir Vokietijos vadovaujamo NATO bataliono karius.

Sekmadienį per vakarienę Berlyne ministrai taip pat kalbėjo apie kitos savaitės NATO gynybos ministrų susitikimo darbotvarkę, aptarė aktualius saugumo aplinkos ir NATO šalių bendradarbiavimo klausimus, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Šioje srityje Europai reikalingas aiškus lyderis, ir tikiuosi, jog Vokietija imsis šios lyderystės“, – sakė R.Karoblis.

U. von der Leyen pasidalijo įspūdžiais iš neseniai Vašingtone įvykusio jos susitikimo su JAV gynybos sekretoriumi generolu Jamesu Mattisu. Vokietijos gynybos ministrė domėjosi R.Karoblio įžvalgomis apie Rusijos keliamą grėsmę prie rytinių Europos Sąjungos sienų, taip pat didinama ginkluote Karaliaučiaus srityje, ir paragino ministrą pasidalyi jomis per NATO gynybos ministrų susitikimą.

Pirmadienį ministras R.Karoblis tęs vizitą Vokietijoje, kur suplanuoti susitikimai su Vokietijos gynybos, užsienio reikalų ministerijų, Vokietijos federalinės kanceliarijos ir Bundestago (parlamento) atstovais.

R.Karoblis ir U.von dėl Leyen vėl susitiks vasario 15-16 dienomis Briuselyje vyksiančiame NATO gynybos ministrų susitikime, taip pat iš karto po to vyksiančioje kasmetinėje saugumo konferencijoje Miunchene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius