Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 30 /16:33

R.Masiuliui užsiminus, kad sakys tiesą apie premjero gatvę, T.Beržinskas teigia, kad tiesa jau pasakyta

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis įsitikinęs, kad „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio ketvirtadienį paskelbtas sąrašas, kuriame išvardyti su juo siejami valstybės įmonėse dirbantys žmonės, yra spaudimo priemonė. Esą taip valdantieji bando jį sustabdyti prieš galbūt įvyksiantį liudijimą Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK), kuri tiria premjero Sauliaus Skvernelio gatvės asfaltavimo aplinkybes. R.Masiulis taip pat mano, jog taip bandoma jį atgrasyti ir nuo minčių apie politiką.

Ketvirtadienį R.Karbauskis išplatino sąrašą asmenų, kuriuos laiko artimais R.Masiuliui, ir kurie šiam einant susisiekimo bei energetikos ministro pareigas esą neskaidriai buvo įdarbinti valstybės įmonėse.

R.Masiulis ketvirtadienį žurnalistams kalbėjo, kad tai – ne tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko, bet ir premjero S.Skvernelio planas. Jis spėjo, kad taip valdantieji bando jį sustabdyti prieš liudijimą VTEK, kuris aiškinasi premjero asfaltuotos gatvės istoriją.

„Manau, kad tai yra bendras ne tik pono Karbauskio, bet ir premjero planas. Tai komandinis darbas kiek įmanoma mane išstumti tiek iš politinės veiklos – yra baimė, kad aš grįšiu į politiką. Ir kitas dalykas – nori mane sustabdyti nuo liudijimo apie premjero kelią, jei aš būsiu kviečiamas liudyti į VTEK“, – sakė jis.

Paklaustas, ką jis galėtų papasakoti komisijai, R.Masiulis į detales nesileido, pareikšdamas, kad koks jo bus liudijimas, pamatysime.

„Pagal įstatymą aš privalėsiu sakyti tiesą ir aš tiesą sakysiu“, – užuominas, kad galbūt žino daugiau, nei yra šia tema sakęs anksčiau, laidė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Beržinskas ir Saulius Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Beržinskas ir Saulius Skvernelis

Premjero S.Skvernelio patarėjas Tomas Beržinskas 15min teigė norintis priminti, kad pats R.Masiulis ne kartą viešai yra teigęs, kad premjeras jo jokiais būdais nespaudė dėl asfaltavimo.

„Todėl toks teiginys yra mažų mažiausiai keistas, nebent pats arba kažkieno verčiamas jis jau pakeitė savo nuomonę“, – kalbėjo T.Beržinskas.

Premjeras santykių nesiaiškins

„Premjeras apgailestauja, kad ilgametis jo komandos narys skleidžia kalbas apie kažkokį mistinį sąmokslą prieš jį, kalbas, kurios neturi nieko bendro su realybe. Bet kokiu atveju premjeras tikrai nesiaiškins santykių, į tai nesivels – iki tokio lygio nėra linkęs leistis. Ir lygiai taip pat premjeras linki R.Masiuliui kuo geriausios sėkmės tiek asmeniniame gyvenime, tiek politinėje veikloje“, – premjero komentarą perdavė jo atstovas T.Beržinskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Teigė spaudimo skirti lėšas nepatyręs

Pernai gruodį R.Masiulis BNS pasakojo, kad kai dirbo susisiekimo ministru, žinojo apie Upės gatvę, nes „kelininkai iš karto žino, kas toje gatvėje gyvena“, bet premjeras jo nespaudė skirti šiam objektui lėšų.

VIDEO: Roko Masiulio komentaras apie jam mestus Ramūno Karbauskio kaltinimus

„Atsimenu, ir premjerui esu sakęs, kad kol jūs esate premjeras, tikrai jūsų gatvė nebus padaryta vien dėl to, kad jūs esate premjeras ir tai būtų skandalas bet kokiu atveju“, – kalbėjo R.Masiulis.

„Nerealu, kad ministerija nežinojo apie Upės gatvės asfaltavimo sprendimą, nes rezervo lėšos yra perskirstomos su tikslu, kad būtų panaudotos iki kalendorinių metų galo. Dėl šios priežasties lėšos skiriamos tiems objektams, kuriuos savivaldybės garantuotai užbaigs iki metų galo, kompensuoti. Ministerija, prieš pateikdama Vyriausybei tvirtinti, turi patikrinti, ar tai bus padaryta. Taip būdavo daroma visada, bent jau man esant ministru“, – feisbuke apie šią situaciją yra rašęs jis.

VTEK tyrimą pradėjo gruodžio viduryje, jis gali trukti iki 3 mėnesių, bet jeigu tyrimas labai sudėtingas, jo terminą galima pratęsti dar trims mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius