Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 24

R.Mikliušas laikinai išbraukiamas iš advokatų sąrašų, nusprendė teismas

Lietuvos apeliacinis teismas panaikino pirmosios instancijos teismo nutartį, kuria iki teismo sprendimo įsiteisėjimo buvo sustabdytas Lietuvos advokatūros sprendimas laikinai išbraukti advokatą Romualdą Mikliušą iš praktikuojančių advokatų sąrašo vykdymas.
Romualdas Mikliušas
Romualdas Mikliušas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip ketvirtadienį pranešė teismas, praktikuojantis advokatas kreipėsi į apygardos teismą su ieškiniu, prašydamas panaikinti Lietuvos advokatūros advokatų tarybos sprendimą, kuriuo nuspręsta laikinai išbraukti jį iš sąrašo.

Ieškovas prašė taikyti laikinąsias apsaugos priemones – iki teismo sprendimo įsiteisėjimo sustabdyti Lietuvos advokatūros advokatų tarybos sprendimo vykdymą.

Pirmosios instancijos teismas tokį prašymą tenkino, tačiau Lietuvos advokatūra pateikė atskirąjį skundą, prašydama panaikinti priimtą sprendimą.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį tenkino atskirąjį skundą ir panaikino pirmosios instancijos teismo nutartį dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo.

Apeliacinės instancijos teismo teisėjų kolegija pažymėjo, kad laikinųjų apsaugos priemonių taikymo ir ieškinio reikalavimų tenkinimo paskirtys ir tikslai skiriasi.

Nagrinėjamu atveju, įvertinus ieškinio reikalavimą ir prašomų taikyti laikinųjų apsaugos priemonių pobūdį, yra pagrindas konstatuoti, kad prašomos laikinosios apsaugos priemonės savo turiniu iš esmės sutampa su ieškinio reikalavimu, nes tam tikro juridinio asmens organo sprendimo vykdymo sustabdymas iš esmės yra ir jo panaikinimo teisinis padarinys, o tai neatitinka laikinųjų apsaugos priemonių taikymo paskirties ir tikslo, teigiama pranešime.

„Pirmosios instancijos teismas, taikydamas laikinąsias apsaugos priemones, iš esmės panaikino Advokatų tarybos sprendimą“, – konstatavo teisėjų kolegija.

Teisėjų kolegija taip pat atkreipė dėmesį, kad pagal Advokatūros įstatymo reglamentavimą advokatas išbraukiamas iš Lietuvos praktikuojančių advokatų sąrašo laikinai – tol, kol išnyks šio išbraukimo pagrindą sudariusios aplinkybės.

Pasak teismo, pritaikius laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdžius Advokatų tarybos sprendimo vykdymą yra paneigiamas minėtos poveikio priemonės tikslas. Be to, tokių laikinųjų apsaugos priemonių taikymas iš esmės paneigia Lietuvos advokatų tarybos sprendimo prevencinį poveikį.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartis įsiteisėjo jos priėmimo dieną ir yra neskundžiama.

Vilniuje dirbantis žinomas advokatas R.Mikliušas yra kaltinamas prekyba poveikiu, jo byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius