-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 07 05 /11:52

R.Pakso ir G.Vainausko baudžiamojoje byloje pasikeitė teisėja

Buvusio partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderio Rolando Pakso ir žiniasklaidos grupės „Lietuvos rytas“ vadovo Gedvydo Vainausko byla artėja į pabaigą, tačiau dėl atostogų ir įtempto grafiko rugsėjį tolesnis jos nagrinėjimas atidėtas iki rudens vidurio.
Gedvydas Vainauskas ir Rolandas Paksas
Gedvydas Vainauskas ir Rolandas Paksas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasikeitus bylos teisėjai, penktadienį byla Vilniaus apygardos teisme buvo formaliai pradėta nagrinėti iš naujo – perskaitytas kaltinamasis aktas, kaltinamųjų parodymai, buvo išvardyti visi teisme apklausti liudytojai.

Prie teisėjų kolegijos prisidėjo Jurgita Mačionytė. Ji pakeitė Aivą Survilienę, išėjusią vaiko priežiūros atostogų.

Kitas teismo posėdis vyks spalio 7 dieną. Tądien turėtų prasidėti prokuroro Gedgaudo Norkūno ir kaltinamųjų baigiamosios kalbos.

R.Paksas ir G.Vainauskas kaltinami 2015 metais susitarę dėl 15 tūkst. eurų kyšio už politiko pažadą paveikti statybos inspektorius dėl leidimo naudoti parduotuvę Prienuose.

Pagal teismo proceso metu pakeistą kaltinimą, R. Paksas kyšį tarėsi priimti ne tik savo, bet ir vadovautos partijos „Tvarka ir teisingumas“ naudai. Tokia kaltinimo formuluotė atsakomybės „Tvarkai ir teisingumui“ kaip juridiniam asmeniui neužtraukia.

Politikas ir žiniasklaidos grupės vadovas neigia prekiavę poveikiu. G.Vainauskas sako, kad vykdė žurnalistinį tyrimą, o R.Paksas tvirtina, jog byla siekiama eliminuoti jį iš politikos.

Byloje prekyba poveikiu kaltinamas ir verslininkas Antanas Juozas Zabulis, jis kaltę taip pat neigia. Anot prokurorų, verslininkas neteisėtai tarėsi su G.Vainausku, kad šis pasinaudotų savo įtaka nutraukti teisėsaugos tyrimą dėl galimo aukštųjų technologijų bendrovės „BOD Group“ sukčiavimo stambiu mastu įsisavinant Europos Sąjungos paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius