Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 09

R.Požėla remia pataisą, kad tik teismas galėtų sirgalių neįleisti į sporto renginius

Naujasis policijos generalinis komisaras Renatas Požėla remia Seime svarstomą įstatymo pataisą, kad viešąją tvarką pažeidusiems sirgaliams lankytis viešuose renginiuose uždrausti galėtų tik teismas, o ne policija.
Renatas Požėla
Renatas Požėla / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Pasak lapkritį pareigas pradėjusio eiti policijos vadovo, dėl tokios pataisos nukentėtų sprendimų greitis, tačiau teismai bylas galėtų aiškintis objektyviau.

„Nukentėtų sprendimų operatyvumas, aš matau tą neigiamą pusę, galbūt būtų sunkiau čia ir dabar priimti sprendimą. Bet, kita vertus, galimai šitas sprendimas būtų objektyvesnis ir labiau pasvertas, nuimtų kai kurias įtampas visuomenėje, kurias mes dabar matome“, – interviu BNS sakė R.Požėla.

Seimas po pateikimo yra pritaręs tokiai konservatoriaus Lauryno Kasčiūno pataisai.

Organizuotos futbolo ir krepšinio komandų palaikymo grupės teigia, kad teisę uždrausti lankytis viešuose renginiuose turintys policijos pareigūnai dabar gali piktnaudžiauti įgaliojimais.

Draudimų atvykti į sporto renginius yra sulaukę Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ krepšinio komandų sirgaliai, taip pat Alytaus „Dainavos“ futbolo komandos gerbėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius