Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 18

R.Šimašiaus frazė feisbuke papiktino MTB dviratininkus: 100 km trasa aplink Vilnių – ne jiems

Aplink Vilnių galima apibėgti 100 kilometrų. Tokia trasa pristatyta prieš savaitę ir jau sulaukė susidomėjimo. Ir ne tik bėgikų – apie galimybę ją įveikti mero feisbuke teiravosi ir MTB (kalnų) dviratininkai. Remigijus Šimašius viename iš savo komentarų juos užtikrino, kad tai įmanoma, tačiau pabandęs tai padaryti dviratininkas liko nusivylęs – dalis trasos užversta medžiais ar yra kitų kliūčių.
100 km trasa aplink Vilnių
100 km trasa aplink Vilnių / 15min nuotr.

Pravažiuoti sunku

„Jeigu ir jus užbūrė Šimašiaus paistalai apie tai, kad 100 km bėgimo trailas pravažiuojamas su MTB“, – feisbuko grupėje „MTB maršrutai Lietuvoje“ rašė Tomas, pridėdamas kelias nuotraukas, kuriose matosi medžiais užverstas takas Sapieginėje.

Anot Tomo, take daug laiptų, užtvarų, stiklo: „Daug nesaugių nusileidimų, Belmonte takas paplautas, užtvaros daugiausia Sapieginėje. Akivaizdu, kad daugumoje vietų nuorodinės juostelės rištos jau esant išvirtusiems medžiams, nes aplink gamtines užtvaras išmindyti takai.“

Tomo/"Feisbook“ nuotr./Medžiais užverstas takas
Tomo/"Feisbook“ nuotr./Medžiais užverstas takas

Komentatoriams po šiuo įrašu priminus, kad trasa skirta bėgikams, Tomas nurodė mero pasisakymą taip pat feisbuke, kaip jis atsakė į klausimą, kad, spėjama, šiuo taku važiuoti dviračiais netinka: „Jei ne plentinis ir jei nebaisu kai kur į kalną užsinešti ar nuo kalno riedėti – galima.“

Medžius patrauks

Vilniaus miesto savivaldybė vis dėlto tikina, kad dviratininkams ši trasa bus iš dalies tinkama, tiesiog šiuo metu dar vyksta darbai.

„Naujoji 100 km trail trasa „Takas aplink Vilnių“ skirta judėjimui pėsčiomis ir bėgimui, mėgstantiems aktyvią ir sveiką gyvenseną, profesionalams ir dar tik pradedantiems pažintį su trail bėgimu. Dviračiais taku važiuoti galima, trasoje tikrai yra tam tinkamų atkarpų, tačiau, kadangi trail trasa orientuota pirmiausia į bėgimo bendruomenę, čia yra ir labai stačių šlaitų, kuriuos dviračiu įveikti sudėtinga.

Šiuo metu dalyje trasos vyksta miško tvarkymo darbai, kurių metu iš tako šalinami kenkėjų pažeisti medžiai“, – teigiama savivaldybės komentare.

Pažymėta lentelėmis

Trasą Vilniaus savivaldybė pristatė praeitą savaitę. 100 km ilgio maršrutas aplink sostinę pažymėtas krypčių lentelėmis „Takas aplink Vilnių“ ir nuorodomis ant medžių kamienų. „Naujoji 100 km trasa aplinkui sostinę skirta judėti pėsčiomis ar bėgte visiems, mėgstantiems aktyvią ir sveiką gyvenseną, profesionalams ir dar tik pradedantiems pažintį su trail bėgimu“, – taip buvo pristatoma ši trasa.

Pasak Vilniaus mero R.Šimašiaus, ši trasa, kurios didžioji dalis driekiasi Vilniaus miškais, leis ne tik atrasti dar nelankytas miesto žaliąsias erdves, bet ir yra puiki proga organizuoti ultrabėgimo varžybas tarptautiniu lygiu ir sulaukti bėgikų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio šalių.

100 kilometrų trasa įrengta tariantis su Lietuvos orientavimosi sporto federacijos nariais, Vyriausiojo miesto architekto skyriaus specialistais. Didžioji jos dalis driekiasi ne asfaltu, o bekele.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tako aplink Vilnių pristatymas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tako aplink Vilnių pristatymas

Apie 17 km trasos driekiasi pro Verkius, dar 8 km – per Sapieginę, Olandų g. (Stalo kalną), Užupį, dar apie 20 km trasa vingiuoja Belmonto mišku, pro A.Puškino muziejų, tęsiasi iki Burbiškių, apie 20 km atkarpa driekias pro Burbiškes iki Lazdynų tilto, dar 12 km – nuo Lazdynų iki Ozo gatvės, nuo Ozo apie 10 km – iki Verkių.

Planuojama, kad liepos 3 d. bus organizuojamos pirmosios trail klubų varžybos naujojoje trasoje, kurių metu dešimtis klubų startuos skirtingose Vilniaus vietose ir taip užpildys visus 100 km. Ateityje, numatoma, trasoje galės vykti ir tarptautinės varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius