Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 25

R.Šimašiaus idėja išnuomoti savivaldybės 20-ą aukštą sulaukė A.Zuoko pašaipų: ar mero tualetu bus galima naudotis?

Vilniaus miesto savivaldybės ir mero Remigijaus Šimašiaus sumanymas po darbo valandų atverti viršutinį savivaldybės pastato aukštą visiems miestiečiams ir ten įrengti barą, kavinę ar restoraną dar netapo realybe, tačiau pašaipų jau sulaukė. Buvęs sostinės vadovas Artūras Zuokas ne tik žada nuomos konkurse dalyvauti, bet ir klausia – o mero tualetu naudotis bus galima?
Remigijus Šimašius ir Artūras Zuokas
Remigijus Šimašius ir Artūras Zuokas / 15min nuotr.

Prieš kelias dienas savivaldybės išplatintame pranešime spaudai teigta, kad „Vilniaus savivaldybė po darbo valandų pretenduoja tapti miestiečių traukos centru: rengiamasi išnuomoti pastato 20-ajame aukšte esančias patalpas“.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus savivaldybės pastato 20-as aukštas
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus savivaldybės pastato 20-as aukštas

Ieškos konkurso metu

Kaip pranešime cituojamas meras, vilniečiai savivaldybėje turėtų jaustis šeimininkais, o ne svečiais:

„Viešieji pastatai po darbo valandų yra visiškai neišnaudojami, nors savo prigimtimi yra visų piliečių turtas, sukurtas ar išlaikomas iš sumokėtų mokesčių. Iš savivaldybės 20-ojo aukšto balkono atsiveria įspūdingi miesto vaizdai, manau, čia patekti galimybę turėtų turėti visi norintys.“

Savivaldybė pažadėjo artimiausiu metu paskelbti patalpų įveiklinimo konkursą, tikimasi, kad nuomininkai „sukurs konceptualų, įvairioms veikloms pritaikytą patalpų interjerą“.

20-ajame savivaldybės aukšte dienomis ir toliau galėtų vykti pasitarimai, to prireikus, o vakarais erdvė taptų baru, kavine ar klubu.

„Buvo paplūdimys centre, buvo Vilnius-kavinė po atviru dangumi, buvo netgi Vilnius-meno galerija be stogo.

Einame dar toliau ir mažai naudojamą nefunkcionalią posėdžių salę 20-ajame savivaldybės aukšte ketiname išnuomoti barui ar restoranui, o gal net klubui, kur veiksmas prasidėtų po darbo valandų. Darbo metu gi ir toliau galėtume turėti tikrai funkcionalią erdvę renginiams, pasitarimams. Tikiuosi, kad Vilniaus kūrybingas ir drąsus verslas šį perdavimą priims ir sukursime naują gerą vietelę“, – feisbuke rašė R.Šimašius.

#humanizacija #saldainiai_pabaigoje Mes, Vilniuje, turime savo metodą ir stilių kaip draugiškai dalintis erdves, įpūsti...

Posted by Remigijus Šimašius on 2021 m. vasario 23 d., antradienis

A.Zuokas žada dalyvauti

Į tai netrukus atsiliepė buvęs Vilniaus meras A.Zuokas, irgi feisbuke parašęs, kad gerai sutapo – jis kaip tik planuoja vyno parduotuvių ir barų plėtrą, tai būsiąs „specializuotas itališkų „burbuliukų“ baras“.

Todėl jis lauksiąs viešo, atviro, skaidraus konkurso, kuriame jo minimas baras „tikrai pasiūlys didelę kainą už galimybę smaginti vilniečius virš mero kabineto“.

Įdomi žinia! Meras Remigijus Šimašius paskelbė, kad savivaldybės pastato 20-ąjį aukštą virš savo kabineto ,,išnuomuos...

Posted by Artūras Zuokas on 2021 m. vasario 24 d., trečiadienis

Priminė A.Zuokas savo politiniam oponentui ir brangųjį savivaldybės viršutinių aukštų remontą, kai esą vien balkoną suremontuoti kainavo 60 tūkst. eurų, bet užtat jis dabar su šildomomis grindimis.

Prisipažinęs, kad čia labiau juokauja, toliau A.Zuokas iškėlė kelis rimtesnius klausimus.

Jo teigimu, „įstatymas neleidžia prekiauti alkoholiu valstybinėse įstaigose, ar Laisvės partija pakeis įstatymą iki konkurso ar po jo?“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Zuokas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Zuokas

Užkliuvo A.Zuokui dar ir vos du tualetai, kurių esą norint atidaryti barą ar klubą pagal higienos normas neužteks.

„Ar bus galima naudotis mero tualetu aukštu žemiau? Patekimas į 20 aukštą yra komplikuotas. Ar savivaldybės apsauga budės ir kas apmokės? Ir iki kada bus galima dirbti? Avarinis išėjimas – tikiuosi meras bus tolerantiškas, jei kuris lankytojas netyčia liks laiptinėje iki ryto“, – savo pastebėjimus dėstė A.Zuokas.

Sąlygas tik ruošia

Vilniaus savivaldybė į buvusio mero pastebėjimus atsakė paprastai.

Visų pirma, kol kas savivaldybės 20 aukšto nuomos konkurso sąlygos dar tik rengiamos, o jose ir bus aptarti šie kilę klausimai.

„Pažymėtina, kad savivaldybėje yra veikusi kavinė (pirmajame aukšte), kurioje būdavo prekiaujama ir alkoholiu. Dėl patekimo į savivaldybę – klausimas nesudėtingai išsprendžiamas techniškai, pvz. užprogramuojant vieną ar du liftus po darbo valandų kilti tik į 20 aukštą“, – teigė Vilniaus mero patarėjas Karolis Vaitkevičius.

Jo teigimu, apsaugos darbuotojai pastate ir šiuo metu budi visą parą.

Nuomos konkurso sąlygas tikimasi turėti po kelių savaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius