-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 29

R.Šimašius siūlo atsisakyti lengvatų partijoms nuomojantis patalpas

Vilniaus savivaldybė kitą savaitę svarstys, ar atsisakyti savivaldybės nekilnojamojo turto nuomos lengvatų organizacijoms, viešosioms įstaigoms. Meras Remigijus Šimašius sako, kad liberalai siūlo atsisakyti bet kokių patalpų nuomos lengvatų, dabar sostinėje taikomų ir politinėms partijoms.
Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius
Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Mūsų tikslas yra atskirti pelus nuo grūdų, kad tos organizacijos, kurios turi pagrindą, tarnauja viešajam interesui ir savivaldos funkcijas tam tikras ar jų aspektus atlieka, kad jos galėtų lengvatinėmis sąlygomis turėti patalpas, ir atskirti nuo institucijų, kurios neatlieka tų funkcijų ir neturėtų tų patalpų gauti“, – BNS sakė meras R.Šimašius.

Meras pateikia pavyzdį, jog vienodomis lengvatinėmis sąlygomis nuomojamos patalpos lankytojų mėgstamam Žaislų muziejui ir Kulinarijos muziejui, kuris, anot jo, iškabą ir darbo laiką pakabino tik savivaldybei ėmus svarstyti jo iškėlimą.

„Partijos lygiai taip pat: arba panaudos būdu, arba simbolinį mokestį moka. Bent jau mano nuomone, jos turėtų mokėti rinkos kainą“, – teigia sostinės vadovas.

Anot jo, liberalai siūlo visiškai atsisakyti lengvatinės nuomos, tuo metu administracijos parengtame siūlyme numatyta iki 50 kv. metrų plotui taikyti 30 euro centų už kvadratinį metrą tarifą, o už visą papildomą plotą taikyti rinkos kainą. Taip pat pateikta alternatyva lengvatines sąlygas taikyti iki 200 kv. metrų ploto patalpoms.

Pasak mero, preliminari Vilniaus savivaldybės valdomo nekilnojamojo turto, įskaitant ugdymo ir švietimo įstaigas, vertė siekia beveik milijardą eurų. Iš nuomojamų patalpų 2016-asiais gauta per 2 mln. eurų pajamų.

„Jei visos patalpos, atmetus mokyklas, darželius, poliklinikas, biudžetines įstaigas, būtų nuomojamos rinkoje, mes gautumėme apie 7 mln. eurų pajamų. Tad surenkame tik apie dvi devintąsias pajamų lyginant su rinkos kaina. Nėra mūsų tikslas visus 7 mln. eurų susirinkti, nes dalis organizacijų ir turi gauti tas patalpas nemokamai, bet apie porą milijonų tikrai turi patekti į savivaldybės biudžetą“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius