Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 02

R.Šimašius skaičiuoja „viščiukus apie sniegą“: šaligatvių valytojams – 140 tūkst. eurų baudų ir įspėjimas dėl ateities

Vilniaus meras Remigijus Šimašius feisbuke teigia, kad už netinkamą šaligatvių valymą mokėti miestas neketina, be to, už sausio mėnesį jau priskaičiuota 140 tūkst. eurų baudų. Netrukus bus skelbiamas ir naujas miesto valymo konkursas, kurio dalyvius ketinama verti atsižvelgiant ir į snygio patirtis.
Žiema Vilniuje
Žiema Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praeitą savaitę didelėje dalyje Lietuvos iškrito itin gausiai sniego. Vilnių irgi užsnigo. Tačiau šįkart daugiausia kritikos sulaukė ne kelininkai, valantys gatves ir kelius, o tie, kurie privalo pasirūpinti pėsčiųjų eismu.

Įspėja, kad atsižvelgs konkurse

„Suskaičiuokim viščiukus apie sniegą. Jei trumpai, su gatvėmis susidoroti pavyko operatyviai, šaligatviai – vis dar silpnoji vieta. O dabar plačiau.

Sniegas buvo itin staigus ir didelis. Matome, kad viena iš įmonių – „Stebulė“ tvarkosi tikrai neblogai, o „Grinda“ už pagrindinių gatvių savalaikį ir gerą valymą ne kartą pagirta ir pripažinta pačių vilniečių. Tačiau kai kuriais atvejais mūsų rangovų nesugebėjimas tinkamai nuvalyti šaligatvius nepateisinamas“, – feisbuke antradienio pavakarę parašė meras.

Jo teigimu, miestas neketina mokėti už tai, kas nebuvo padaryta: „Nemokėsime mokesčių mokėtojų sunkiai uždirbtų pinigų už neatliktus darbus. Už sausio mėnesį jau priskaičiavome 140 tūkst. eurų baudų. Kaip tik baigiasi ilgalaikės ir sutartys su esamais rangovais. Netrukus skelbsime didelės apimties miesto valymo konkursą. Į snygio patirtis ir įmonių pajėgumus taip pat bus atsižvelgta.“

Anot mero, ten, kur miesto pėsčiųjų infrastruktūra padaryta naujai, pagal prieš kelerius metus pradėtus diegti standartus, viskas vyksta daug sklandžiau, nes sniegas valomas mechanizuotai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žiema Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žiema Vilniuje

Blogai, kur siaura ir nepatogu

„Senamiesčio gatvėse, sovietinio planavimo gatvėse, kur nepalikta vietos pėstiesiems arba viduryje šaligatvių dygsta stulpai, technika neprivažiuoja, tenka valyti rankomis, o sniego dėti nėra kur, tad ten valymas labai sudėtingas, o ir problemos akivaizdžios. Tai dar didesnis akstinas greičiau pertvarkyti miesto infrastruktūrą“, – teigė R.Šimašius.

Netrukus skelbsime didelės apimties miesto valymo konkursą. Į snygio patirtis ir įmonių pajėgumus taip pat bus atsižvelgta.

Problemų kilo pėsčiųjų takų ir gatvių susikirtimuose, anot mero, čia turi baigtis stumdymasis, kas už ką atsakingas ir sniego vertimas kaimynams. Taip pat viešojo transporto stotelėse – jos, o ypač daug naudojamos, turi būti nuvalomos greičiau.

Meras minėjo ir vidines kvartalų, kiemų gatveles, kad ir nelaikomas formaliai gatvėmis, kurios turi būti valomos sparčiau, kad būtų išvengta šiukšlių išvežimo sutrikimų.

Nepamiršo meras padėkoti ne tik savivaldybės ir jos įmonių darbuotojams, dirbusiems tokiu ekstremaliu metu daug valandų, „Grindos“ bei „Stebulės“ vadovams, bet ir vilniečiams, kurie patys čiupo kastuvus ir atsikasė savo artimą aplinką, o ypač tiems, kurie padėjo kaimynams.

„Toliau laukia dar vienas išbandymas šalčiu, tačiau galime ir pasidžiaugti – Vyriausybė leido slidinėjimo pramogas, tad Liepkalnis laukia lankytojų, miškeliai bei kalniukai Vilniuje taip pat. Pasinaudokim, nes pavasaris jau ne už kalnų“, – apie žiemos pabaigą užsiminė R.Šimašius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius