Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 27

R.Šimašius skelbia „apsivalymą“: neleis Šeimų maršo renginio, Kremliui patogių atlikėjų koncertų

Nuo šiol Vilniuje nebebus leidžiama koncertuoti su Rusijos propaganda siejamiems atlikėjams, pavasarį nebus „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ ir, galimai, Rusų dienų renginių. Iš gatvių turėtų išnykti rusiško kapitalo įmonės „Yandex“ vairuotojai. Tai ir dar daugiau, sekmadienį savo feisbuko paskyroje žadėjo Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.Šimašius paskelbė, kad Vilnius paseks Kauno ir Marijampolės pavyzdžiu ir atsisakys ryšių su buvusiais Vilniaus partneriškais miestais Baltarusijoje ir Rusijoje.

„Dar praėjusią savaitę rašiau jiems, kad padarytų ką nors, bet aišku, kad tyla. Ryt iš ryto aš jiems ir tų miestų žmonėms, kiek pasieks, dar asmenines žinutes nusiųsiu, kad tai – ne prieš Rusijos žmones, o prieš režimą, bet jų tylėjimas irgi leidžia vykti šiam beprotiškam karui“, – rašė Vilniaus meras.

Taip pat bus atšauktas leidimas renginiui „Didysis šeimos gynimo maršas“, kuris sostinėje turėjo vykti gegužę.

„Mes sekame viešąją erdvę ir matome, kad buvę ar esami šio renginio iniciatoriai aktyviai palaiko Rusijos veiksmus, ne tik Kremliaus skleidžiamas iškrypusias vertybes. Karas yra aiški riba – jei net jis jiems nepadėjo atsitokėti, mes neleisime, kad renginys taptų platforma kitų žmonių kvailinimui. Nepatinka – galite eiti į teismą, sėkmės“, – savo sprendimą argumentavo R.Šimašius.

Vilnius ketina neišduoti leidimų jokiems renginiams, jeigu jie turės „nors mažiausių“ sąsajų su Rusijos propaganda.

R.Šimašius taip pat teigia paprašęs nacionalinių institucijų sustabdyti „Yandex“ pavežėjimo paslaugų veiklą Vilniuje ir pridūrė, kad susisiekimo ministras Marius Skuodis jau „ėmėsi reikalo“.

„Padarysime viską, kad kasmetinės rusų šventės Vingio parke nebūtų, jei ir toliau ten bet kokiu būdu tiesiogiai ar ne dalyvaus Rusijos ambasada“, – toliau vardija R.Šimašius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Didysis šeimos gynimo maršas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Didysis šeimos gynimo maršas

Anot jo, rusai ir baltarusiai Vilniuje galės koncertuoti tik tuo atveju, jei bus aiškiai, atvirai ir viešai pareiškę nepritarimą Rusijos arba Baltarusijos valdančiajam režimui. „Tylos nepakaks. Apie režimo palaikytojus net nekalbu – jiems siūlome iškart eiti ten, kur buvo pasiūlyta eiti Rusijos kariniam laivui“, – rašo meras.

„Bus ir daugiau veiksmų informaciniame kare su Rusijos propaganda – apie juos išgirsite“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius