Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 09 25

R.Šimašius žada prašyti papildomos medžiagos iš politinės korupcijos bylos

Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius žada prašyti prokurorų papildomos medžiagos politinės korupcijos byloje – prokurorų žadama klausti, ar partijoje nebuvo daugiau korupcijos atvejų.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kreipsimės į prokuratūrą galbūt dėl papildomos informacijos susipažįstant su prokuratūros medžiaga. Mano rūpestis yra išsiaiškinti, jei jie turi kokios nors medžiagos, kad galimai mūsų buvęs kolega (Eligijus Masiulis – BNS) veikė ar bent jau prisistatė kaip veikdamas partijos vardu, tai ar nėra kitų žmonių, kuriuos jis įtraukė ir su kuriais aptarinėjo tuos reikalus“, – žurnalistams pirmadienį sakė R.Šimašius.

„Neduok, Dieve, jeigu paaiškėtų, kad su kuo nors jis dar šnekėjo, kad, klausykit, darykit taip, o jeigu ne, ten bus kas nors, mums nepadės, tai likimas tų žmonių būtų labai aiškus, t. y. jų partinės karjeros pabaiga liberaluose“, – pridūrė jis.

Liberalų lyderis kartojo, kad pernai gegužės 5-ąją jis, kaip Vilniaus meras, susitiko su koncerno „MG Baltic“ vadovais, aptarinėjo tik miesto reikalus, o daugiausia dėmesio skyrė būtent Žaliojo tilto ir Jono Basanavičiaus skulptūroms.

Būtent tą pačią dieną paskelbta, kad 25 metrų baseino konkursą laimėjo įmonių grupė, kurioje – ir koncerno įmonės „Mitnija“ valdoma bendrovė „Vilmeta“. Vėliau konkursas, sulaukus Viešųjų pirkimų tarnybos priekaištų, nutrauktas, paskelbtas naujas, o jį laimėjo įmonių konsorciumas, kuriame yra pati „Mitnija“.

Pernai gegužės 12 dieną teisėsauga sulaikė tuometinį Liberalų sąjūdžio vadovą Eligijų Masiulį, jam vėliau pateikti įtarimai paėmus kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Be to, paaiškėjo, kad teisėsauga įtaria ir buvusį Seimo narį liberalą Šarūną Gustainį už kyšį veikus šio koncerno naudai.

R.Šimašius dar anksčiau neigė su verslininkais kalbėjęs apie baseino konkursą. Jis tikina, kad savivaldybė vėliau priėmė kaip tik koncernui nepalankių sprendimų, pradedant nuo skulptūros J.Basanavičiui vietos parinkimo ne ten, kur pageidavo „MG Baltic“, baigiant sprendimu nekeisti sklypo Tujų gatvėje paskirties – jame „MG Valda“ planavo statyti daugiabučius.

„Kai paskui pats atlikau detalią reviziją, kokių galėjo būti interesų šio koncerno ir ar nebuvo kažkur galbūt nepagrįstai „žalios šviesos“, tai radau tokių vietų, kur buvo labai didelis interesas. Ir pasirodo, ne tik „žalios šviesos“ nebuvo, bet buvo „raudona šviesa“ įjungta, kur buvo atvejis ribinis – turiu omenyje, Tujų gatvės sklypo paskirties keitimą“, – teigė meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius