Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 21

R.Urbonaitė: I.Šimonytės dalyvavimas prezidento rinkimuose taptų dilema G.Nausėdai

Politologė Rima Urbonaitė, apžvelgdama svarbiausius šios savaitės Lietuvos politinius įvykius, akcentavo buvusio SEB banko vyriausiojo ekonomisto Gitano Nausėdos sprendimą dalyvauti šalies prezidento rinkimuose. Pasak pašnekovės, nors G.Nausėda išsklaidė abejones dėl savo ambicijų tapti prezidentų, tačiau vis dar neaiškus konservatorių partijos kandidatas į prezidento postą.
 Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Čia G. Nausėda atlieka nemažiau svarbų vaidmenį. Jis turi dilemą dėl to, kad gavo laišką su kvietimu dalyvauti rinkimuose kaip ir Ingrida Šimonytė bei Vygaudas Ušackas, tačiau jo dilema susideda iš to, jog jei jis eina į rinkimus, jis susiriša su partija, o to jis akivaizdžiai nenori ir kalba, kad nenori būti vienos partijos kandidatu. Iš kitos pusės partijos paramos jam reikia“, – LRT TELEVIZIJAI sakė R.Urbonaitė.

Pasak politologės, tikėtina, kad I.Šimonytė nuspręs dalyvauti prezidento rinkimuose, ir šis sprendimas taptų dar viena dilema G.Nausėdai.

„G.Nausėdai iškiltų didelė rizika, kad jis pralaimės rinkimus I.Šimonytei. Ir tada jo rinkimų kampanija apskritai prasidės pralaimėjimu jau partijos vidiniuose rinkimuose – turbūt ne koks potėpis kampanijos pradžiai“, – svarstė R.Urbonaitė.

Susidariusi situacija yra dilema ir patiems konservatoriams. R. Urbonaitė manymu, jiems reikia kandidato, kuris galėtų rimtai varžytis rinkimuose.

„Ar tai gali būti G.Nausėda, ar vis dėlto I.Šimonytė turi tuos kol kas geresnius šansus antrame ture pasigalynėti, yra didžiulis klausimas. Panašu, kad drama iš vidinių rinkimų persikelia į strategavimą ir už ką statys konservatoriai, jeigu jie nori tikrai stipraus kandidato. Nes gali būti, kad dabar jų taip norima I.Šimonytė gali turėti netgi mažiau šansų negu G.Nausėda“, – sakė R.Urbonaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius