Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 19

R.Vilkaitis užsimena ketinąs atsistatydinti pats (atnaujinta 18.20 val.)

Atsistatydinti raginamas kultūros ministras Remigijus Vilkaitis teigia savo sprendimą jau priėmęs, tačiau jo skelbti dar neskuba – esą pirma nori „atlikti kelis svarbius darbus“.
Remigijus Vilkaitis ir Arūnas Valinskas
Remigijus Vilkaitis ir Arūnas Valinskas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Pirmadienį iš komandiruotės Kroatijoje grįžęs R.Vilkaitis susitiko su premjeru Andriumi Kubiliumi ir jį delegavusios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininku Arūnu Valinsku.

Po susitikimo R.Vilkaitis netiesiogiai užsiminė esąs pasiruošęs atsistatydinti. „Savo sprendimus šiandien jau esu padaręs. Bet anksti juos dar sakyti. Aš noriu užbaigti kai kuriuos pradėtus darbus, iš tikro, yra kelios derybos šią savaitę, keli posėdžiai, kelios įstatymų pataisos, ir aš norėčiau jas iš tikro pats kuruoti“, – sakė R.Vilkaitis. Paklaustas, kiek laiko reiktų užbaigti šiems darbams, ministras teigė, kad „bent savaitės“.

„O po to išsipildys jūsų lūkesčiai“, – apie ketinimą visgi pasirašyti atsistatydinimo pareiškimą žurnalistams užsiminė R.Vilkaitis.

Paskleiskite gerąją žinią - valstybėje bus ramu, - sakė R.Vilkaitis.Ministras aiškino, kad „nėra užsispyręs“ ir nori, kad „valstybėje būtų tam tikra rimtis“, tačiau kad priimtų sprendimą turi „susidėlioti logiškos aplinkybės“.

„Aš nežinau, kokia forma tą padarysiu. Manau, aš jau pradėjau šitą kalbėjimą nuo to, kad reikia ramybės. Jokiu būdų nereikia destruktyvaus jokio veiksmo. Nenoriu, kad susipjautų Seimas arba frakcijos. Ir tikrai padarysiu šitą sprendimą vien dėl to, kad viskas vyktų natūraliu būdu. (...) O kada, tai jūs iškart ir sužinosite“, – sakė R.Vilkaitis. Jis pridūrė, kad su prezidente susitikti norėtų, tačiau pats pas ją „nesiprašys“.

Klausimas ne „ar“, o „kada“

A.Valinskas po susitikimo teigė, jog sprendžiamas klausimas ne „ar“ ministras turi atsistatydinti, bet „kada“ ir „kaip“.

„Norėtume padėkoti R.Vilkaičiui už tą darbą, kurį jis dirbo labai sunkiu metu, ir noriu palinkėti priimti teigiamą, tiksliau neigiamą sprendimą savo atžvilgiu, ir tiesiog paklusti valiai partijos, kuri delegavo jį į šį postą“, – sakė A.Valinskas.

Tuo pačiu TPP lyderis užsiminė, jog jei R.Vilkaitis nesutiktų atsistatydinti, tai galėtų lemti frakcijos likimą koalicijoje. „Realiai koalicijos partneriai gerbia vieni kitų sprendimus. Ir šioje vietoje deja, bet frakcija negalės užtikrinti koalicijos priimamų sprendimų, jeigu nebus priimti jų siūlomi variantai“, – sakė TPP pirmininkas.

Premjeras dalykinių priekaištų neturi

Premjeras A.Kubilius teigė ministrui dalykinių priekaištų neturįs, o vienintele R.Vilkaičio klaida įvardijo tai, kad šis nesitardavo ir neatsiskaitydavo jį delegavusiai partijai už nuveiktus darbus.

„Vieną priekaištą galiu tarti, kad galbūt kaip žmogus pakankamai naujas politikoje, (R.Vilkaitis) nelabai paisė tų labai reikšmingų politikos abėcėlės taisyklių, kad su partija, su frakcija, kuri delegavo į ministro postą, reikia palaikyti labai tamprius ryšius. Dėl to dabar ir turime tokių problemų. Bet neišgirdau iš delegavusios partijos vadovo pasakymo, kad galima dar ieškoti kokių nors sutarimų. Taigi šitą situaciją turiu įvertinti ir toliau pradėsime konsultacijas su prezidente, su partija, kuri delegavo ministrą, su pačiu ministru ir artimiausiu metu rasime sprendimus“, – sakė A.Kubilius.

Ministras pirmininkas pridūrė bandęs sutaikyti A.Valinską ir R.Vilkaitį, bet jam tai nepavyko. „Iki šiol tokios situacijos neesu patyręs – visada, jei ir keisdavosi ministrai, tai rankose turėdavau ministro pareiškimą. Ar jis tą pareiškimą labai džiugiai parašydavo, ar ne – čia jau kitos aplinkybės“, – pripažino premjeras.

Praėjusią savaitę A.Valinskas oficialiai pranešė apie partijos sprendimą atšaukti R.Vilkaitį iš kultūros ministro pareigų. TPP lyderis vylėsi, kad R.Vilkaitis iš pareigų atsistatydins pats.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius