-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 02

„Tvarkiečiams“ gelbėtojo ieškantis R.Žemaitaitis žvalgosi ne tik į A.Širinskienę

Seime subyrėjus dėl valdančiosios koalicijos formavimo besiderančios partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijai, apie galimybę padėti prabilo „valstietė“ parlamentarė Agnė Širinskienė. Partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis sako, kad džiaugtųsi, jeigu ji nutartų prisijungti prie Seimo „tvarkiečių“. Atrodo, jis pamiršo anksčiau su A.Širinskiene nerasdavęs bendros kalbos, siūlęs jai organizuoti apkaltą.
A.Širinskienė ir R.Žemaitaitis
A.Širinskienė ir R.Žemaitaitis / 15min nuotr.

Apie tai, kad A.Širinskienė galėtų gelbėti Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją, R.Žemaitaitis teigė išgirdęs iš spaudos. Jis tikino su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS) priklausančia politike pats kol kas nekalbėjęs, tačiau jau džiaugėsi tokia galimybe.

„Matyt, susitiksiu kitą savaitę su pačia Agne ir pasišnekėsiu, nes išreiškė ji norą – matau iš spaudos, ko gero. Tai aš tik su mielu noru. Jeigu žmonės ateitų ir prisijungtų prie frakcijos, tai sveikintinas dalykas“, – sakė jis.

Atrodo, Seimo narys pamiršo, kad pats vos prieš dvejus metus A.Širinskienei pats organizavo apkaltą, būdamas jos kolega Sveikatos reikalų komitete skundė politikę dėl antikonstitucinio veikimo Seimo etikos sargams, kurie galiausiai klaidų „valstietės“ darbe išties surado.

Konfliktas tarp A.Širinskienės ir R.Žemaitaičio vystėsi ir vėliau. A.Širinskienė kaltino „tvarkietį“ painiojant viešuosius ir privačius interesus, o R.Žemaitaitis atsakydamas nevyniojo žodžių į vatą ir tokius kaltinimus vadino „proto trūkumu“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

Reikia padėti vieni kitiems

Tačiau visa tai – praeitis. Dabar R.Žemaitaitis nemato problemos dėl to, kad A.Širinskienė Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją papildytų ne dėl ideologinių sumetimų, bet gelbėdama iširusią frakciją. Jis aiškino, kad LVŽS atstovė „tvarkiečių“ frakcijos negelbėtų, nes frakcijos jau nebėra, „kai kas pasistengė, kad jos neliktų“.

Esą susiformavusi „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija būtų garantas valstybės stabilumui ir koalicijai. „Jeigu norime turėti chaosą, toliau klausytis postringavimų iš konservatorių, kaip jie gelbėja tautą, tai galime visi išsiardyti toje vietoje“, – mano jis.

Pasak R.Žemaitaičio, sveikintinas dalykas, kad A.Širinskienė yra komandos žmogus. Jis pakartojo, kad džiaugtųsi, jeigu ji apsispręstų dirbti vienoje frakcijoje su „tvarkiečiais“.

„Aš, kaip partijos pirmininkas, tik džiaugčiausi tokiais dalykais, kad žmonės galų gale tapo brandūs, suvokiantys, kad dirbant koalicijoje vienas kitam reikia padėti“, – akcentavo „tvarkiečių“ lyderis.

Aš, kaip partijos pirmininkas, tik džiaugčiausi tokiais dalykais, kad žmonės galų gale tapo brandūs, suvokiantys, kad dirbant koalicijoje vienas kitam reikia padėti.

R.Žemaitaitis tikino, kad derantis dėl koalicijos formavimo nebuvo keltas klausimas dėl to, jog galimi būsimi partneriai padėtų „tvarkiečiams“ išgelbėti frakciją Seime.

„Ant derybų stalo yra programinės nuostatos ir šią savaitę turėtų būti ministerijų atsakingos sritys paskirstytos. Čia yra parlamentinis lygmuo toje vietoje, o ne derybinis klausimas. Gali būti kitas derybinis klausimas, pavyzdžiui, – o kodėl visos trys frakcijos negalėtų susijungti? Mano galva, galėtų visos trys frakcijos susijungti ir viena pasivadinti, pavyzdžiui, „Suvereni tauta“ frakcija. Kodėl negali visos susivienyti?“, – svarstė jis.

Vertins situaciją

A.Širinskienė pirmadienio pavakarę sakė apie galimybę prisijungti prie Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos dar nekalbėjusi su R.Žemaitaičiu. Be to, ji tikino, kad kol kas nėra nusprendusi, kaip elgtis. „Nieko naujo neturiu pasakyti“, – tikino politikė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Agnė Širinskienė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Agnė Širinskienė

A.Širinskienė teigė vertinsianti situaciją, kaip atrodys derybų dėl valdančiosios koalicijos suformavimo eiga, kokį ji matys poreikį.

„Jeigu valstybės stabilumui užtikrinti ar mūsų rinkimų programos įgyvendinimui užtikrinti reikalingas toks žingsnis, aš jį padarysiu. Bet tikrai apie jokius terminus aš negalvoju. Tiesiog esu taip nusiteikusi, kad, jeigu reikia, tai tikrai tą žingsnį galima žengti. O ar reikia, tai matysime“, – komentavo ji.

Jeigu valstybės stabilumui užtikrinti ar mūsų rinkimų programos įgyvendinimui užtikrinti reikalingas toks žingsnis, aš jį padarysiu.

Klausiama, kaip įvertins, ar yra poreikis jai prisijungti prie Seimo „tvarkiečių“, A.Širinskienė aiškino, kad realiai dar liko beveik savaitė iki koalicinės sutarties pasirašymo.

„Matysime, kokia yra situacija. Žinote, politikoje viskas labai greitai... Orai keičiasi, politika keičiasi greičiau“, – kalbėjo LVŽS atstovė.

Pakvietė N.Puteikį

R.Žemaitaičio teigimu, dėl galimybės prisijungti prie parlamento „tvarkiečių“ yra kalbamasi su kai kuriais Mišrios Seimo narių grupės atstovais.

„Ir Naglį Puteikį esame pakvietę prisijungti. Kaip partijos pirmininkas, jis irgi puikiai supranta, ką tai reiškia turėti savo frakciją, kaip galima realizuoti savo idėjas ir frakcija būtų matoma. Tai lygiai taip pat ir N.Puteikiui pasiūlėme prisijungti. Nematau galimybės ponui Petrui Gražuliui jungtis prie mūsų“, – tvirtino jis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Naglis Puteikis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Naglis Puteikis

Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija iširo praėjusį antradienį. Pasitraukus Darbo partijos atstovui Valentinui Bukauskui, neliko frakcijai sudaryti būtino septynių parlamentarų skaičiaus.

Su trimis partijomis – LVŽS, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga – „tvarkiečiai“ derasi dėl naujos valdančiosios koalicijos suformavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius