-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 11 12

R.Ačui gali grėsti apkalta

Per 30 tūkst. litų biuro Raseiniuose nuomai ir jam išlaikyti išleidęs Seimo narys Remigijus Ačas gali būti šalinamas iš parlamento per apkaltos procedūrą.
R.Ačas
Remigijus Ačas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šis Seimo narys įtariamas tuo, kad parlamentines lėšas naudojo galbūt painiodamas viešuosius ir privačius interesus, rašo „Vilniaus diena“.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija aiškinosi, ar R.Ačas biurą nuomojasi iš giminaičių, tiksliau – iš žmonos sesers vyro. Pats Seimo narys tai neigė, tačiau etikos sargų pareikalauta Registrų centro pažyma byloja jo nenaudai. Nustatyta, kad biuras priklauso R.Ačo žmonos sesers vyrui Orestui Jankauskui.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas teigė, kad už tokius veiksmus Remigijui Ačui gali grėsti apkalta.Tokiais giminystės ryšiais su Seimo nariu susijęs asmuo priskiriamas artimų giminaičių kategorijai. Taigi Seimo narys, iš O.Jankausko nuomodamas biurą, galbūt pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą.

R.Ačas biurą nuomojosi brangiausiai iš visų Seimo narių. Nuostabą kėlė tai, kad biuro Raseiniuose nuoma kainavo kelis kartus daugiau nei Vilniuje.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas teigė, kad už tokius veiksmus R.Ačui gali grėsti apkalta.

Etikos sargai R.Ačo elgesį svarstys jau kitą trečiadienį. Nustačius, kad „Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovas supainiojo viešuosius ir privačius interesus, jo likimą spręs Seimas. Apkalta, A.Salamakino teigimu, yra viena iš galimų bausmių tokį pažeidimą padariusiam Seimo nariui.

„Turi būti vengiama viešųjų ir privačių interesų konflikto. Jeigu bus nustatyta, kad padarytas pažeidimas, atvejis bus labai negražus. Valstybės tarnyboje dirbančių žmonių tokiais atvejais reikalaujama atsistatydinti iš einamų pareigų. Žiūrėsime, kaip į tai reaguos Seimas“, – sakė A.Salamakinas.

Įrodžius, kad R.Ačas biurą nuomojosi iš artimo giminaičio, sykiu būtų įrodyta ir tai, kad parlamentaras valstybės lėšas naudojo neteisėtai. Tokiu atveju etikos sargai gali politiką priversti daugiau kaip 30 tūkst. litų grąžinti į Seimo kasą.

Beje, R.Ačas galėjo klaidinti etikos sargus atsakydamas į klausimus apie biurą Raseiniuose. Anot A.Salamakino, politikas tikino, kad jo žmonos sesuo ir O.Jankauskas išsiskyrę, taigi šis jau neturėtų būti traktuojamas kaip artimas Seimo nario giminaitis. Tačiau Registrų centro pažyma esą parodė ką kita: oficialiais duomenimis, O.Jankauskas neišsiskyręs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius