Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 20

R.Dagys požiūrio į vienišus tėvus nekeičia

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys atsiprašė už vienišų tėvų palyginimą su „bambaliais“, tačiau nors žodžius sušvelnino, požiūrio nekeičia.
Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys
Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Rimantas Dagys

Ministro teigimu, birželį tikimasi pasiekti nacionalinį susitarimą šeimos klausimais, kuriame bus numatytas kompleksas priemonių, kaip skatinti šeimas.

Numatoma, jog skirstant paramą pirmenybė bus teigiama šeimoms, ypač toms, kurios prisiima daugiau įsipareigojimų. Kaip pranešė ministerija, labiausiai bus skatinamos jaunos šeimos, pavyzdžiui, padedant kurti šeimos verslą ar įsigyti butą.

Kuo daugiau šeima augins vaikų, prižiūrės senelių, tuo valdžios parama bus didesnė. „Tai yra priemonės, nukreiptos į šeimos kūrimą, ir principas yra tas, kad kuo daugiau šeima prisiima įsipareigojimų, tuo ji turėtų būti labiau skatinama, – pranešime spaudai cituojamas ministras. – Kalbame ne apie paramą, kuri teikiama nediskriminuojant nė vieno be išimties piliečio, o apie skatinimą gyventi šeimoje.“

Jo teigimu, nesusituokę tėvai sulauks įprastos paramos, o susituokę bus labiau skatinami. „Jeigu vienas tėvas ar motina augina vaikus gražiai, reikia tik padėkoti ir, jeigu kas nors tuos žodžius prisiėmė asmeniškai, kaip įžeidžius, tai tų žmonių nuoširdžiai atsiprašau“, – už vienišų tėvų palyginimą su „bambaliais“ atsiprašė R.Dagys.

Statistikos duomenimis, ne santuokoje gimusių vaikų 1990 metais buvo 7 proc., o 2006 metais – jau 31,3 proc. Ministro teigimu, jei nebus skatinamas šeimos instituto stiprėjimas, po 10 metų iškils pavojus Lietuvos pensinei sistemai, esą nebus kam išlaikyti savo tėvų ir senelių.

Lietuvoje yra 962,6 tūkst. šeimų. Iš jų 510 tūkst. augina vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius