-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 24

R.J.Dagys: jeigu prireiks, tai kreipsimės ir į Generalinę prokuratūrą

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pirmoji reagavo į tėvų prašymus stabdyti skandalingos „Gender Loops“ metodikos plitimą šalies ikimokyklinėse įstaigose. Kaip teigima, ministerijos išplatintame pranešime, ministras Rimantas Jonas Dagys sako dėsiąs visas pastangas, kad netradicinės seksualinės orientacijos idėjų skleidėjai vaikų darželiuose sulauktų atsakomybės.
Rimantas Jonas Dagys – socialinės apsaugos ir darbo ministras
Rimantas Jonas Dagys – socialinės apsaugos ir darbo ministras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip vertinate į viešumą iškilusį „Gender Loops“?

Tai precedento neturintis atvejis Lietuvoje, kurio nereikėtų toleruoti. Šio projekto atsiradimo istorija turi būti išaiškinta, kaip, beje, ir kaltininkai. Beveik neturiu abejonių, kad lėšos buvo panaudotos ne pagal paskirtį, o pats projektas prieštarauja Konstitucijai ir mūsų tautos moralei bei supratimui. Šeimos samprata yra aiškiai apibrėžta būtent Konstitucijoje, todėl pareigūnų veiksmai jai neturėtų prieštarauti Konstitucijos nuostatoms.

Kas labiausiai Jus nuvylė?

Tiesiog netikėjau, kad prisidengus moterų ir vyrų lygiomis galimybėmis gali būti daromi tokie dalykai. „Gender Loops“ istorija pakenkė patiems netradicinės seksualinės orientacijos atstovams, ypač lygių galimybių procesui. Be to, visišką aplaidumą pademonstravo valstybinės institucijos, kurios „Gender Loops“ projektui neužkirto kelio iš pat pradžių.

Vienas šalies psichologų viešai sakė, esą pasakos apie įsimylėjusius princus negali padaryti žalos vaikų psichikai.

Nuo amžių amžinųjų visi žino, kad per pasakas formuojama vaikų pasaulėžiūra. Jeigu tam psichologui tai nėra aišku, tai aš abejoju tokio psichologo kvalifikacija.

„Gender Loops“ metodika skelbia, kad „šeima yra stabdanti vaikų kūrybingumą ir vystymąsi“. Ką manote apie tai?

Lietuvoje yra programų, pagal kurias panašias metodikas kuriantiems žmonėms, gali būti suteikta psichologinė pagalba. Tokie žmonės tiesiog susipainioja laike, erdvėje ir vertybėse.

Apibūdinkite valstybės institucijų reakciją į šią skandalingą istoriją.

Pirmoji sureagavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, po jos sekė Švietimo ir mokslo ministerija. Tikiu, kad iš šių žinybų suburta darbo grupė viską deramai išsiaiškins.

Ar planuojate kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kuri galėtų ištirti, ar nebuvo padaryta nusikalstamų veikų įgyvendinant „Gender Loops“ projektą?

Jeigu prireiks, tai kreipsimės ir į Generalinę prokuratūrą, ir į kitas teisėsaugos institucijas. Toks poreikis gali iškilti, jeigu darbo grupė pritruks įgaliojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius