-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 07 14

R.Paksas ir J.Imbrasas EP prisijungė prie vadinamosios euroskeptikų frakcijos

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai Europos Parlamente (EP) – pašalintasis prezidentas Rolandas Paksas ir buvęs Vilniaus meras Juozas Imbrasas – dirbs euroskeptinių pažiūrų „Laisvės ir demokratijos“ frakcijoje.
„Įstatymas akivaizdžiai rengiamas vienam žmogui – Rolandui Paksui.“ – teigė V.Mazuronis.
Rolandas Paksas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai Strasbūre po susitikimų su šios frakcijos vadovais prieš prasidedant EP plenarinei sesijai BNS patvirtino R.Paksas.

„Pasirinkome frakciją „Laisvė ir demokratija.“ Mūsų nuomone, stipri Europa – tai stiprios savarankiškos tautos, o ne unifikuota Europa. Žavi tai, kad būtų daugiau savarankiškumo valstybėms, daugiau nacionalinio prado. Ar tam iškovojome nepriklausomybę, kad viskas, kas priimama Briuselyje, būtų automatiškai perkeliama į Lietuvos teisę?“ – BNS sakė R.Paksas.

Užsienio žiniasklaida frakciją „Laisvė ir demokratija“ vadina konservatyvia dešiniąja euroskeptinių pažiūrų grupe. Daugumą narių frakcijoje sudaro Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partijos nariai. Liepos pradžioje frakcijos vadovai teigė ketiną agituoti prieš Lisabonos sutartį per antrąjį referendumą Airijoje, kurį ketinama surengti spalio mėnesį.

Antradienį darbą pradedančiame naujos kadencijos EP dirbs 12 Lietuvos atstovų. Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nariai – Vytautas Landsbergis, Algirdas Saudargas, Laima Andrikienė ir Radvilė Morkūnaitė – priklausys didžiausiai Europos liaudies partijos (krikšcioniu demokratų) ir Europos demokratų frakcijai. Socialdemokratai Zigmantas Balčytis, Vilija Blinkevičiūtė ir Justas Vincas Paleckis dirbs Socialistų frakcijoje. Liberalų sąjūdžio atstovas Leonidas Donskis bei Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas priklausys Liberalų ir demokratų aljansui. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis pasirinko Europos konservatorių ir reformistų frakciją.

Antradienį EP nariai išsirinks naują pirmininką. Daugiausia galimybių juo tapti turi buvęs Lenkijos ministras pirmininkas Jerzy Buzekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius