-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 11 27

R.Zujevui teks sumokėti baudą dėl neteisėto vagonėlio, nutarė LVAT

Nelegaliai Kuršių nerijos nacionaliniame parke (KNNP), Juodkrantės Gintaro įlankoje, vagonėlį pastatęs verslininkas Rolandas Zujevas privalės valstybei sumokėti 600 litų baudą.
Zujevo vagonėlio nutempimas
Nutempiamas Zujevo vagonėlis / Aplinkos ministerijos nuotr.

Taip penktadienį nusprendė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT).

Ši bauda R.Zujevui buvo skirta, nes jis nevykdė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Neringos miesto agentūros įpareigojimo nutempti minėtą vagonėlį. Šis nurodymas buvo surašytas 2008-ųjų balandžio 10-ąją.

Pagal įpareigojimą R.Zujevo vadovaujama bendrovė turėjo tai padaryti iki balandžio 17-osios.

2008-ųjų gegužės 12-ąją R.Zujevui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už tai, kad šis neįvykdė privalomo nurodymo. Jam buvo skirta 600 litų bauda.

Verslininkas su skundu kreipėsi į Klaipėdos apygardos administracinį teismą, prašydamas agentūros nutarimą panaikinti, nes esą protokolas byloje surašytas neteisėtai, mat skirtas privalomasis nurodymas buvo apskųstas.

Klaipėdos apygardos administracinis teismas 2008 metų rugsėjo 22-osios nutarimu R.Zujevo skundą tenkino, o agentūros gegužės mėnesio nutarimą panaikino ir administracinę bylą nutraukė.

Aplinkosaugininkai šią nutartį apskundė LVAT.

LVAT nutarė, kad nors privalomasis nurodymas buvo apskųstas ir dėl jo teisminiai ginčai baigėsi tik šių metų rugsėjo pabaigoje, aplinkosaugininkai galėjo skirti baudą, nes aplinkos apsaugos valstybinė kontrolė grindžiama prevencijos principu – užkirsti kelią aplinkos apsaugą ir gamtos išteklių naudojimą reglamentuojančių įstatymų bei kitų teisės aktų pažeidimams.

R.Zujevo vagonėlis buvo nutemptas tik šių metų vasario pradžioje.

R.Zujevas buvo Naujosios sąjungos narys ir garsėjo draugyste su buvusiu Seimo pirmininku bei aplinkos ministru Artūru Paulausku. Tik kilus skandalui R.Zujevas pasitraukė iš socialliberalų partijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius