Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 01

Radijo ir televizijos komisija laikinai nesvarstys „NTV Mir Lithuania“ retransliavimo stabdymo

Lietuvos radijos ir televizijos komisija (LRTK) laikinai nesvarstys kanalo „NTV Mir Lithuania“ retransliavimo stabdymo, nes programoje nebeliko laidos „Norkino sąrašas“, kurioje LRTK užfiksavo pažeidimų.
Televizoriaus žiūrėjimas taip pat gali būti streso priežastis
Televizoriaus žiūrėjimas taip pat gali būti streso priežastis / Flash pro, Flickr.com

Kaip praneša LRTK, vykdydama programų stebėseną ji nustatė, kad  per vienus metus Jungtinės Karalystės audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų reguliuotojo – OFCOM licencijuoto transliuotojo „BMA Ltd.“ Rusijos Federacijoje gaminamoje programoje „NTV Mir Lithuania“ buvo padaryti keli pažeidimai.

Jos laidoje „Norkino sąrašas“ buvo skleidžiama informacija, pažeidžianti Visuomenės informavimo įstatymo ir Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyvos nuostatas.

Dėl visų pažeidimų buvo surašyti patikrinimo aktai, pateiktos ekspertų ir kompetentingos institucijos išvados, įvykdytos būtinos procedūros. Apie tai buvo informuota Europos Sąjungos komisija, Jungtinės Karalystės reguliuojanti institucija ir transliuotojo „NTV Mir Lithuania“ vadovybė.

Komisija, atsižvelgusi į tai, jog transliuotojas „BMA Ltd.“ nuo birželio 28 dienos laidos „Norkino sąrašas“ nebetransliuoja, nutarė laikinai nesvarstyti klausimo dėl tolesnio kanalo retransliavimo Lietuvoje.

Stebint Lietuvos audiovizualinę erdvę pasiekiančias užsienio gamintojų programas, ilgą laiką didžiausią susirūpinimą kėlė Europos Sąjungoje registruotos arba licencijuotos, tačiau daugiausia Rusijos Federacijoje gaminamos Lietuvai skirtos televizijos programos. Situacija ypač paaštrėjo prasidėjus Rusijos intervencijai į Ukrainą, kai reportažai apie įvykius šioje šalyje neatspindėdavo realybės, iškreipta informacija buvo naudojama informaciniam karui ir propagandai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Televizija
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Televizija

„Informacinės erdvės apsauga nuo draudžiamos informacijos skleidimo yra viena iš pagrindinių LRTK funkcijų, todėl ji dėjo visas pastangas, siekdama atkreipti atitinkamų Lietuvos ir Europos Sąjungos institucijų dėmesį į problemas, kylančias dėl rusiškų televizijos programų turinio, jas gaminančių transliuotojų jurisdikcijos bei redakcinės atsakomybės. (...) LRTK visada pirmenybę teikia bendradarbiavimui ir dialogui. Sankcijos – kraštutinė priemonė, kai problemos išspręsti nepavyksta. Manome, jog tai, kad šiuo metu televizijos programoje „NTV Mir Lithuania“ probleminė laida „Norkino sąrašas“ nebetransliuojama, – ir aktyvios LRTK veiklos rezultatas“ , – rašoma komisijos pranešime. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius