Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 27

Radijo ir televizijos komisija žada kreipti ypatingą dėmesį Lietuvoje retransliuojamoms rusiškoms laidoms

Po to, kai 15min.lt paskelbė, kad per Rusijos NTV parodyta laida, kurioje buvusi prostitutė pažėrė kaltinimų Valstybės saugumo departamentui (VSD), Lietuvos radijo ir televizijos komisija pranešė, kad skirs ypatingą dėmesį Lietuvoje retransliuojamoms rusiškoms laidoms.
Televizorius
Televizorius / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

LRTK išplatino pranešimą spaudai, kad stebėdama transliuojamas bei retransliuojamas televizijos programas ji atkreipė dėmesį į transliuojamo per palydovą nepriklausomo Rusijos kanalo – NTV laidą „ČP. Rassledovanije“. 

„Laidoje, transliuotoje š.m. lapkričio 25 d., buvo skelbiama vienpusiška ir vienašališka informacija apie Lietuvos VSD darbuotojų veiklą. Reaguodami į vis dažniau pasitaikančią nedraugišką informaciją iš Rusijos pusės, apie minėtą laidą Komisiją informavo ir televizijos žiūrovai. Atsižvelgdama į tai, Komisija pažymi, kad kreips ypatingą dėmesį į Lietuvoje retransliuojamas Rusijoje rengiamas laidas, bei siūlo Lietuvos televizijos programų retransliuotojams atsakingiau stebėti savo programų paketų turinį“, – skelbiama pranešime spaudai. 

Kaip skelbė 15min.lt, per NTV (Lietuvoje transliuojamą NTV MIR pavadinimu) kanalą, kuris kontroliuojamas su Kremliumi artimai susijusių žmonių, buvo parodyta laida „Ypatingas įvykis. Tyrimas“.

Šioje laidoje buvusi prostitutė kaltina Lietuvos VSD rinkus kompromituojančią informaciją apie Lietuvos vadovus, politikus, valdininkus bei verslininkus. Ji teigia buvusi užverbuota dabartinio VSD Kontržvalgybos valdybos vadovo Renato Petkaus bei buvusio VSD darbuotojo Mindaugo Jackevičiaus, jiems esą ir teikusi visą surinktą informaciją. Tiesa, jos žinios – dešimties metų senumo, tačiau VSD kaltinamas ir kitais nusikaltimais, kurie vyko visai neseniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius