Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2009 04 23

Radijo laida kviečia keliauti po Klaipėdą

„Istoriniai maršrutai po senąją, gerąją, gražiąją Klaipėdą“ – taip pavadintas naujas istorinis-kultūrinis radijo laidų ciklas. Šį projektą nuo vakar transliuoja „Radijas 9“( FM 91,4 MHz dažniu).
J.Saulėnienė ir R.Budvytienė vakar vedė pirmąją ciklo laidą.
J.Saulėnienė ir R.Budvytienė vakar vedė pirmąją ciklo laidą. / „Radijas 9“ nuotr.
Temos: 2 Radijas Klaipėda

Kiekviena radijo laida, kurios trukmė 20 min., pakvies pakeliauti po Mažąją Lietuvą, Klaipėdos kraštą, po miestą vis nauju maršrutu. Laidų metu bus kalbama apie Klaipėdos miesto pradžių pradžią, apie pirmąjį poetą Simoną Dachą, kurio mirties 350-osios metinės minimos šiais metais, bus prisimintos senosios spaustuvės, istoriniai namai, senieji paminklai ir jų likimas. Maršrutai nusidrieks ir į senąjį turgų, smukles, restoranus.

Klausytojai bus kviečiami į senąsias Klaipėdos gatves prisiminti linksmas, nostalgiškas, kartais ir graudžias istorijas. Viliamasi, kad visiems bus smalsu susipažinti su žymiaisiais čia gyvenusiais pirkliais, menininkais, kurių vardai nepelnytai pamiršti. Laidos autoriai ketina atversti ir karališkąjį puslapį, juolab, kad kitais metais bus minima Prūsijos karalienės Luizės, su kurios vardu susijęs gana svarbus istorinis miesto puslapis, jubiliejinė data.

Šiuo projektu laidų vedėja, filologė Jovita Saulėnienė palaipsniui įves klausytojus į savo bei bendraautorės Rasos Krupuvičiutės-Tariq naujosios knygos – „Das versunkene Memel. Nugrimzdusi Klaipėda“ puslapius. Šią knygą leidžia leidykla „Druka“.

Radijo laidą turi ir savo rubriką „Iš Drukos kalendrų“. Naujausias knygas apie Klaipėdos krašto istoriją, kultūrą pristatys leidyklos vadovė Renata Būdvytienė.

Istorinių radijo laidų kūrėjai kviečia klausytis kiekvieną trečiadienį 10 val. Laida kartojama sekmadieniais 13 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius