-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 05

Radoslawas Sikorskis džiaugiasi vienu Donaldo Tusko pareiškimu, Andrius Kubilius – kitu

Lenkijos premjero Donaldo Tusko sekmadienio pasisakymai Lietuvoje Vilniuje ir Varšuvoje sulaukė prieštaringų vertinimų – abiejų šalių politikai išskyrė skirtingus pareiškimus.
Donaldas Tuskas
Donaldas Tuskas Vilniuje / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Lietuvos premjeras pabrėžė Lenkijos kolegos spaudos konferencijoje Palangoje išsakytas mintis, kad mažumų klausimų negalima politizuoti, o vietos lenkai turi gerai išmokti lietuvių kalbą, tuo tarpu Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis akcentavo vietos lenkams skirtą pareiškimą, kad Lenkijos santykiai su Lietuva bus tiek geri, kiek bus geri Lietuvos valdžios santykiai su lenkų mažuma.

„Pabrėžčiau du jo pasisakymus. Tai visų pirma labai tvirtas ir aiškus pasakymas, kokio seniai nesame girdėję iš Lenkijos vadovų – kad Lietuvoje gyvenantys lenkų kilmės Lietuvos piliečiai turėtų gerai mokėti ne tik lenkų, bet ir valstybinę kalbą. Iš tiesų, mes to ir siekiame. Tenka tiktai apgailestauti, kad to nesupranta kai kurie lenkų kilmės politikai, veikiantys čia, Lietuvoje“, – pirmadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė A.Kubilius.

„Lygiai taip pat reikšmingas ir vertingas premjero D.Tusko pasakymas, kad tautinių mažumų klausimų atskiri politikai neturėtų naudoti savo asmeninei politinei naudai. Tai manau, kad irgi taikytina ne vienam politikui, veikiančiam tiek Lietuvoje, tiek ir Lenkijoje“, – kalbėjo Lietuvos premjeras komentuodamas sekmadienį Palangoje įvykusį susitikimą su Lenkijos Vyriausybės vadovu.

Ne kartą Lietuvą aštriai kritikavęs Lenkijos užsienio reikalų ministras R.Sikorskis savo ruožtu akcentavo tik Aušros vartuose išsakytą D.Tusko kreipimąsi į Lietuvos lenkus: „Lenkijos santykiai su Lietuva bus tiek geri, kiek bus geri Lietuvos santykiai su Lenkijos mažuma“. Šį pareiškimą R.Sikorskis pakartojo „Twitter“ socialiniame tinkle ir pirmadienį lenkų žiniasklaidai.

Anot PAP naujienų agentūros, R.Sikorskis pabrėžė, kad „Lietuvos valdžia turėtų pradėti dialogą su lenkų mažuma, nes Lenkija nori, kad Lietuva būtų laikoma valstybe, kuri gerbia tautinių mažumų įstatymus“.

Tuo tarpu Lenkijos Seimo pirmininkas Grzegorzas Schetyna pareiškė, kad sprendimas įkurti dvišalę darbo grupę analizuoti tautinių mažumų švietimo klausimus dvišaliams santykiams suteikė „naują kokybę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius