Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 30

Radviliškio priešgaisrines pajėgas nuo kitų metų perims PAGD

Radviliškio rajono savivaldybės priešgaisrinių pajėgų valdymą ir funkcijas nuo kitų metų perims Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).
Ugniagesys
Ugniagesys / PAGD archyvo nuotr.

Kaip penktadienį informavo Vidaus reikalų ministerija (VRM), savivaldybė pritarė šiam ministerijos inicijuotam bandomajam priešgaisrinės saugos modeliui – taip siekiama gerinti vietos ugniagesių gelbėtojų parengtį, aprūpinimą, kelti jų profesinę kvalifikaciją bei užtikrinti operatyvesnį pajėgų reagavimą į nelaimes.

Vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas sako, kad šiuo metu šalyje veikianti dviejų lygių priešgaisrinės saugos ir gelbėjimo sistema, kurią sudaro PAGD ir savivaldybių priešgaisrinės tarnybos (SPT), yra nepakankamai efektyvi ir veiksminga.

„Tikiu, kad pilotinis projektas prisidės prie savivaldybės priešgaisrinės saugos tarnybos pajėgų sustiprinimo. Įgyvendinant pilotinį projektą pagerės ugniagesių darbo sąlygos, didės darbo užmokestis, o svarbiausia geresnė infrastruktūra prisidės prie saugios visuomenės. Mūsų visų bendras tikslas – maksimaliai užtikrinti žmonių saugumą, sveikatą ir turtą“, – pranešime sakė vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas.

Kol kas Radviliškis – vienintelė savivaldybė, patvirtinusi naują modelį. Pasak VRM, iniciatyva susidomėjo dar kelios savivaldybės, joms jungti savo ugniagesių gelbėtojų pajėgas su PAGD siūloma savanoriškai.

„Šios priešgaisrinės saugos reformos reikėjo dar prieš 20-25 metus, o ne dabar, tačiau ji niekaip nepajudėjo iš vietos dėl politinio neryžtingumo“, – pranešime teigė Radviliškio rajono meras Vytautas Simelis.

VRM žada, jog įgyvendinant šį modelį bus išlaikytos ugniagesių gelbėtojų socialinės garantijos ir tarnybos tęstinumas, o ugniagesiai gelbėtojai turės galimybę dirbti su modernesne technika ir įranga, jie bus aprūpinti apsaugos priemonėmis. Kaip ir iki šiol, šioje rajono savivaldybėje dirbs šešios ugniagesių komandos.

V.Dmitrijevo teigimu, dvi atskiros sistemos apsunkina ugniagesių gelbėtojų galimybę bendrai veikti įvykio vietoje, taip pat pasitelkti pajėgas į incidentus kitose savivaldybėse. Tai, anot jo, taip pat trukdo užtikrinti nuolatinę parengtį, vienodo lygio ugniagesių kvalifikaciją, centralizuotą aprūpinimą technika bei įranga.

VRM teigia, kad sujungus sistemas, pareigūnai galės greičiau atvykti į įvykio vietą, pajėgos bus visiškai aprūpintos darbo bei apsisaugojimo priemonėmis, gebės atlikti platesnį gelbėjimo darbų spektrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius