Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 15 /21:07

Radviliškyje ir Varėnoje – išgėrę komisijos nariai, gauta pranešimų apie nemokamą alų

Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Saulius Gagas apibendrino antrojo rinkimų turo pažeidimus iki 16 val.
Saulius Gagas
Saulius Gagas / Dovilės Jablonskaitės nuotr.

Sekmadienį, antrojo rinkimų turo dieną, policija gavo 41 informacinį pranešimą apie galimai padarytus pažeidimus. Iš viso antrojo turo metu, įtraukus ir išankstinį balsavimą, gauti 96 pranešimai.

Sekmadienį policija nepradėjo ikiteisminių tyrimų, tačiau antrojo turo metu pradėti 3 ikiteisminiai tyrimai. Iš viso per rinkimų laikotarpį policija buvo pradėjusi 50 ikiteisminių tyrimų.

„Darytina išvada, kad pranešimų ir pradėtų ikiteisminių tyrimų skaičius mažėja. Tai rodo, kad žmonės daro tam tikras išvadas, policijos pareigūnai dirba savo darbą su svarbia kitų organizacijų, tarkime, „Baltųjų pirštinių“ savanorių, pagalba. Piliečių aktyvumas irgi padeda užtikrinti savo darbą“, – kalbėjo S.Gagas.

Jis pažymėjo, kad sekmadienį buvo gautas pranešimas Varėnoje, kai nustatyta, kad viena iš apylinkės komisijos narių buvo neblaivi – jai nustatytas 1,28 promilės girtumas.

Dauguma pranešimų susiję su rinkėjų vežimu autobusais. Gauta pranešimų, kad tam tikrose parduotuvėse buvo dalijamas nemokamas alus.

Komisijoje – su kvapu

Iš „Baltųjų pirštinių“ policija sulaukė pranešimo apie Radviliškyje galimai neblaivius komisijos narius. Policijos pareigūnai atvyko į vietą, patikrino visus komisijos narius: trims iš jų nustatytas ne didesnis nei 0,1 promilės girtumas – 0,07, 0,08 ir 0,1.

15min.lt primena, kad vairuotojams, turintiems didesnį nei dvejų metų stažą, leistina norma yra 0,4 promilės.

Socialdemokratų partijos Varėnos skyriaus atstovė Antanina Valasinavičienė 15min.lt pranešė, kad Liberalų sąjūdžio stebėtojas Leonardas Sokolovas apie 19 val. balsavimo patalpose buvo pastebėtas neblaivus.

„Atvykus policijai alkotesterio duomenimis užfiksuotas 2,34 promilės neblaivumas“, – sakė A.Valasinavičienė.

Tai patvirtino ir S.Gagas. Jis atkreipė dėmesį, kad tai yra sunkus girtumas.

Įtarimai nepasitvirtino

Daugiausiai pranešimų gauta iš Širvintų rajono – 10 vien sekmadienį, o viso antrojo turo metu – 14. Švenčionių rajone užfiksuoti 6 pranešimai, iš viso – 9 pranešimai. Varėnos rajone sekmadienį gauti 2 pranešimai, nuo antrojo turo pradžios – irgi 9.

„Dauguma pranešimų susiję su rinkėjų vežimu autobusais. Gauta pranešimų, kad tam tikrose parduotuvėse buvo dalijamas nemokamas alus. Policija šiuos pranešimus tikrina, dalis jų jau patikrinti – informacija nepasitvirtino: nei pardavėja, nei žmonės, buvę prie parduotuvės, tokio fakto nepatvirtino“, – kalbėjo S.Gagas.

Perdavė rinkėjų korteles?

„Baltosios pirštinės“ pareigūnams perdavė ir vaizdo medžiagą. Ją atsiuntęs žmogus teigia, kad kandidatas į Raseinių rajono merus socialdemokratas Liudas Kavaliauskas keliavo per rinkimų apylinkes. Tai esą patvirtino ir įvardintų komisijų pirmininkai.

VIDEO: Filmuke esą užfiksuota, kaip Norgėlų rinkimų apylinkės komisijos narė kandidatui į merus perduoda rinkėjų korteles

„Pasak medžiagą atsiuntusio asmens, joje užfiksuota, kaip Norgėlų (neturime patvirtinimo) rinkimų apylinkės komisijos narė kandidatui perduoda rinkėjų korteles“, – aiškino „Baltųjų pirštinių“ Ryšių su visuomene koordinatorė Rūta Mačiulytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius