-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 08

Radviliškyje rungėsi pusšimtis vilnonių kojinių mezgėjų – tarp jų tik vienas vyras

Radviliškio miesto parke 46 geriausios Lietuvos mezgėjos ir vienas mezgėjas visą dieną demonstravo savo sugebėjimus – mezgė vilnones kojines. Kai kurie iš mezgėjų – tikri tradicijų puoselėtojai. Kiti – tikri menininkai. Treti – eksperimentuotojai.
Jolanta Barusienė
Jolanta Barusienė / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Nuo pat sekmadienio ryto 47 mezgėjai susėdo Radviliškio parke pastatytoje palapinėje ir pradėjo iš vilnonių siūlų daryti stebuklus. Mezgėjų meditacinį darbą praskaidrino scenoje dainuojantys ir šokantys folkloro ansambliai.

Šiemet mezgimo čempionate dalyvavo vienintelis vyras – panevėžietis Raimundas Mikuševičius. Jis čempionate dalyvauja jau trečią kartą. Neslėpė, kad jau norėtų ir laimėti – būtų akibrokštas moterims.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Kojinių mezgimo čempionatas
Alvydo Januševičiaus nuotr./Kojinių mezgimo čempionatas

R.Mikuševičius mez­ga nuo septynerių. 2000-iais jis ta­po ša­lies re­kor­di­nin­ku, kai vir­ba­lais ne­žiū­rė­da­mas nu­mez­gė 2000 met­rų il­gio drau­gys­tės py­nę.

Absoliučia kojinių mezgimo čempionato nugalėtoja pripažinta klaipėdietė Jolanta Barusienė. Čempionato komisija liko pakerėta klaipėdietės sugebėjimu iš įtin plonų siūlų numegzti nepriekaištingus raštus. Išvirkščia mezginio pusė taip pat be priekaištų.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Kojinių mezgimo čempionatas
Alvydo Januševičiaus nuotr./Kojinių mezgimo čempionatas

Kadaise J.Barusienė studijavo tekstilės mokslus, tačiau gyvenime dirba buhaltere. Matyt jos kruopštumas praverčia ne tik mezgime, bet ir profesinėje veikloje. Moteris teigia, kad jos giminėje mezga visos moterys – taip pat ir dukterys. Nugalėtojai atiteko pagrindinis prizas – prašmatnus krėslas, į kurį ji buvo iškart pasodinta.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius