Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 29

Ragina spartinti tilto per Nerį remontą

Kauniečiai piktinasi, kad dėl remontuojamo tilto per Nerį magistraliniame kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda jie priversti kęsti spūstis. Sulaukę daugybės priekaištų Kauno miesto savivaldybės darbuotojai ragina kelininkus spartinti suplanuotus darbus. Tuo metu vairuotojai prašomi būti kantrūs.
Pasak „Kauno tiltų“ vadovo, tilto remonto darbai turėtų būti baigti iki gegužės 30 dienos. (2009-01-26)
Remontuojamas tiltas piktina vairuotojus, kurie dėl to priversti kęsti automobilių kamščius. / Eriko Ovčarenkos/15min.lt nuotr.

Apie tai, kad dėl remontų ant tilto dažnai, o ypač savaitgalį, susidaro transporto kamščiai, jau rašė 15min.lt skaitytojai.

Sulaukę daugybės vairuotojų pasipiktinimo skambučių penktadienį Kauno meras Rimantas Mikaitis šią problemą nagrinėjo su Kauno apskrities Kelių policijos viršininku Alfonsu Tarasevičiumi, VĮ „Automagistralė“ atstovais, Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėju Pauliumi Keru.

Iš Jonavos gatvės eismo uždaryti negalime, nes tuomet kamščiai susidarys mieste. Ant tilto nėra tokia baisi padėtis, kaip bandoma įrodyti.

„Kai prasidėjo remonto darbai, išbandėme daug variantų. Nei šviesoforas, nei policijos darbuotojo reguliavimas čia nieko nepadės. Iš anksto prieš tiltą yra ženklas, kad būtina persirikiuoti į vieną eilę dešinėje, o paskui sugrįžtama į kairę juostą, tačiau, atvažiuojantieji iš Jonavos gatvės nori būti gudresni ir braunasi be eilės. Tuomet vairuotojai pyksta vieni ant kitų, nepraleidžia be eilės, todėl kartais pasitaiko smulkių avarijų. Kol forminamas įvykis, tikrai susidaro kamštis. Čia pat nuolat budintys policijos darbuotojai problemas sprendžia tikrai greitai.

Iš Jonavos gatvės eismo uždaryti negalime, nes tuomet kamščiai susidarys mieste. Ant tilto nėra tokia baisi padėtis, kaip bandoma įrodyti. Prie remontuojamo tilto piko metu užtrunkama apie 8 minutes“, – sakė Kauno apskrities Kelių policijos viršininkas Alfonsas Tarasevičius.

Tuo metu Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas P.Keras įsitikinęs, kad palaipsniui problemų tik mažės. Didžiausi trukdžiai, anot jo, buvo remonto darbų pradžioje.

„Per dvi savaites išstudijavome situaciją, dabar ji yra optimali – 8 minutės, manau, nėra didelė problema, tereikia tolerantiškumo ir supratimo“, – sakė P.Keras.

Ateityje šis tiltas bus rekonstruojamas: jame atsiras 6 eismo juostos, tada ir eismas bus spartesnis.

„Vairuotojai turi suprasti, kad be remonto darbų niekada nebūna patogumų. Reikia truputį palaukti“, – sakė meras R.Mikaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius