-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 01

„Rail Baltica“ – Baltijos šalims nereikalingas politinis projektas

Europinė geležinkelio vėžė „Rail Baltica“ yra politinis ir Baltijos šalims nereikalingas projektas, teigia Latvijos geležinkelių atstovas.
Projektas „Rail Baltica“ bus įgyvendinamas, reikalai netrukus pajudės į priekį.
Projektas „Rail Baltica“ bus įgyvendinamas, reikalai netrukus pajudės į priekį. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Iš principo suprantame, kad tai yra politinis projektas. Jis turėtų sujungti mus su Vidurio ir Vakarų Europos valstybėmis geležinkelio vėžėmis ir tiesioginiais traukiniais. Tačiau suprantame, kad turime ir kitų galimybių“, – interviu „Lietuvos žinioms“ sakė Latvijos įmonės plėtros skyriaus direktorius Maris Riekstinis.

Anot jo, šiuo metu nėra didelių galimybių augti prekių srautui iš Rusijos į Vakarų Europą.

„Žiūrint iš techninės pusės, Baltijos šalys gerai sujungtos 1520 mm pločio geležinkeliu, leidžiančiu keleivius vežti iki 120 kilometrų per valandą, o krovinius – iki 100 kilometrų per valandą greičiu. Turint galvoje esamą krovinių vežimo apimtį ir gana nedidelius atstumus, nėra poreikio dar didinti greitį. Gali būti, kad didesnis greitis galėtų atgaivinti keleivių vežimą tarp Baltijos šalių ir Lenkijos. Tačiau šiam tikslui gali būti naudojamos ir 1435 mm, ir 1520 mm vėžės“, – sakė M.Riekstinis.

Lietuvos Vyriausybė siekia kuo greičiau nutiesti europinės vėžės kelią nuo Šeštokų iki Kauno. Tuo tarpu Latvija mėgina jo statybas nustumti į neapibrėžtą ateitį, o Estija naudojasi savo turimu turtu ir gerina traukinių eismą, remontuodama 1520 mm pločio vėžę.

Latvijos susisiekimo ministerija kartu su atitinkamomis Lietuvos ir Estijos ministerijomis yra užsakiusi galimybių studiją dėl europinės vėžės ekonominės naudos Baltijos šalims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius