Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 19

Raimundas Alekna: Artūras Zuokas gal turėjo didesnį norą tapti meru

Paklaustas, kodėl ne jam, o Artūrui Zuokui, pavyko sudaryti valdančiąją daugumą ir laimėti mero rinkimus, Raimundas Alekna nusišypsojo. Esą matyt, A.Zuokas turėjo didesnį norą tapti miesto vadovu.
R.Alekna nepraranda vilties ateityje sudaryti koaliciją, kuriai priklausytų tik tradicinės partijos.
Raimundas Alekna nepraranda vilties ateityje sudaryti koaliciją, kuriai priklausytų tik tradicinės partijos. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes bandėme suformuoti koalicinę daugumą politinių jėgų pagrindu, bet ne žūtbūt turėti mero postą. Akivaizdu, kad pastangos perimti, pervilioti vienai ar kitai politinei jėgai priklausančius žmones, pasiteisino. Mes ir planavome, kad Rusų aljanso atstovai balsuos už Zuoką, tą ir pamatėme“, – sakė mero kėdę priverstas palikti R.Alekna.

Tačiau jis suskubo paneigti, kad turi omeny, jog A.Zuokas galėjęs „perpirkti“ kelis tarybos narius: „Tik sakau, ką matome – Lenkų rinkimų akcijos (LRA) kandidatas gavo 9 balsus, nors jų koalicijoje buvo 11 narių. Tad akivaizdu, kad tie 9 palaikiusieji greičiausiai buvo LRA atstovai, o Rusų aljansas, akivaizdu, net neplanavo būti su jais toje pačioje koalicijoje.“

Tačiau vilties grįžti į mero postą jis nepraranda ir yra įsitikinęs – prieš rinkimus susikūręs judėjimas „Taip“, kuriam ir vadovauja A.Zuokas, nebus ilgalaikis, tad tereikia palaukti ir atsiras galimybė burti naują koaliciją.

„Aš matau galimybę ateityje formuoti daugumą, kurią sudarytų tradicinės partijos. Dar palaukime ir pasižiūrėkime, kiek bus tvari šita dauguma. Jeigu išlaikys bent pusmetį tuos išbandymus, kurie neabejotinai užgrius dirbant Vilniaus miesto taryboje, tai tada ir mąstysime apie galimą prisijungimą ar naują koaliciją“, – dėstė R.Alekna.

Kol kas Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai ketina konstruktyviai dirbti opozicijoje ir palaikyti tuos sprendimus, kurie nebus palankūs vienai kažkuriai verslo grupuotei. „Be jokios abejonės mes turime labai stiprią opoziciją – 25 tarybos narius, todėl bus sudėtinga taryboje priiminėti abejotinos vertės sprendimus“, – užtikrino kiek daugiau negu keturis mėnesius meru dirbęs R.Alekna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius