Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 20

Raimundas Alekna žada būti griežtas meras

Vos kelias dienas mero pareigas einantis Raimundas Alekna, atrodo, neketina taikstytis su aplaidžiu pavaldinių darbu. Pirmadienį surengtame pasitarime su savivaldybės administracijos padalinių vadovais Vilniaus meras pareiškė, kad reikalaus kokybiško ir skaidraus darbo.
Pasitikėjimą praradusį Vilių Navicką pakeitė Raimundas Alekna
R.Alekna tikina nesitaikstysiantis su nerezultatyviu darbu. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anot R.Aleknos, savivaldybės padalinių veiklos kokybės augimas ir jų veiklos atvirumas yra vieni svarbiausių artimiausiu metu keliamų uždavinių, o tam užtikrinti padalinių vadovai turi nuolat dalyvauti vykdomų darbų procesuose ir juos tobulinti.

„Ataskaitos, kuriose formaliai apžvelgiami darbai, teikiamas prioritetas atliktų darbų kiekybei, kai svarbesnė yra jų kokybė, man nėra priimtinos. Kiekvienas atliekamas darbas turi turėti aiškų, apčiuopiamą ir naudingą Vilniui rezultatą“, – pareiškė Vilniaus meras R.Alekna.

Turi būti užtikrintas saugumas

Sostinės vadovo teigimu, miestas turi būti pasiruošęs užtikrinti Vilniaus gyventojų ir miesto svečių saugumą švenčių metu. Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamentas įpareigotas skubiai pateikti detalią informaciją apie tam telkiamas pajėgas.

Miesto plėtros departamentas artimiausiu metu turi pateikti išsamią ataskaitą apie detaliuosius planus svarbiems miestui ir valstybei projektams. R.Alekna atkreipė dėmesį į Miškų įstatymo pakeitimus, kuriuos priėmus bus galima vykdyti geležinkelių plėtros projektą Vilniuje. Departamentui keliamas uždavinys – operatyviai atlikti visus savivaldybei priklausančius darbus.

Vilniaus meras pažymėjo ir ligoninių pertvarkos svarbą. Šiuo metu Sveikatos apsaugos ministerija nėra perdavusi Vilniaus universitetinės Antakalnio ligoninės dalininko teisių, pareigų ir turto. Meras įpareigojo Socialinių reikalų ir sveikatos departamentą pateikti visą reikiamą informaciją ir pasiūlymus, kaip spręsti esamą situaciją.

„Būdamas miesto vadovu nesitaikstysiu su nerezultatyviu darbu“, – pažymėjo R.Alekna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius