Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 17

Raimundas Celencevičius: atsiprašau premjero, jo šeimos ir skaitytojų už klaidą

Noriu atsiprašyti premjero Sauliaus Skvernelio, jo šeimos ir 15min skaitytojų dėl klaidos, kurią padarėme publikavę straipsnį ir nuotraukas, kuriose užfiksuotas namuose besiilsintis Vyriausybės vadovas.
Raimundas Celencevičius
Raimundas Celencevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kodėl šią klaidą padarėme? Prisiminėme, kad premjeras iš savo namų dar vasarą persikėlė į Turniškes, į premjero rezidenciją. Tuomet apie tai premjero atstovai nepranešė. Tik kai tai paskelbė žiniasklaida, pranešta, kad Vyriausybės vadovas persikėlė laikinai, dėl remonto namuose. Apie tai, kad premjeras po remonto jau grįžo namo, jo atstovai taip pat nepranešė viešai. Nutarėme išsiaiškinti, ar premjeras jau grįžo iš Turniškių į namus.

15min žurnalistas, rengdamas straipsnį, kreipėsi į premjero atstovą Tomą Beržinską. Premjero atstovas antradienį priešpiet negalėjo patikslinti, ar premjeras S.Skvernelis su šeima išties sugrįžo į nuosavą namą. Darbo dienos patikslinti informacijai nepakako.

Tuomet paskelbėme straipsnį „Sugrįžo namo: pasibaigus remontui premjeras paliko Turniškes“ su nuotraukomis, kuriose užfiksuotas namuose laiką leidžiantis premjeras. 15min fotografas šias nuotraukas darė ne slapta, o prisistatęs Vyriausybės vadovo namus saugantiems Vadovybės apsaugos departamento pareigūnams, iš viešos teritorijos.

Po publikacijos premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas trečiadienio vakarą paskelbė, kad Vyriausybės vadovas apie sugrįžimą namo pasakė dar rugpjūčio pabaigoje spaudos konferencijoje, kai visuomenei pranešė apie savo ligą.

Perklausėme įrašą – taip, tai tiesa. Premjeras pranešė apie sugrįžimą, dėl to sprendimas publikuoti nuotraukas buvo klaida – nebuvo naujienos, tad nebuvo ir priežasties skelbti nuotraukas, įrodančias, kad premjeras jau gyvena namuose.

Po diskusijų redakcijos viduje, vadovaudamiesi 15min vertybėmis, nutarėme išimti nuotraukas, kuriose matyti privačioje erdvėje esantis premjeras.

Dėl šios klaidos atsiprašau S.Skvernelio, jo šeimos ir 15min skaitytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius