Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 03

Raimundo Palaičio atsakymas skandinavams: Lietuvos teisėsauga dirba puikiai

Reaguodamas į nevyriausybinės organizacijos – Šiaurės šalių policijos pareigūnų asociacijos – vadovo Arne Johannesseno pareiškimus dėl augančio Baltijos šalių piliečių nusikalstamumo Skandinavijoje, vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis atmeta Lietuvos teisėsaugininkams metamus kaltinimus, o daromas išvadas, esą dėl to būtina atnaujinti Šengeno erdvės šalių sienų kontrolę, vadina neadekvačiomis.
Lietuvos policijos mokykloje kursantai rengiami taip, kad iškart būtų pasiruošę darbui. Beveik visi kursantai, vos tik gavę diplomus gauna paskyrimus į savo komisariatus.
Policininkai / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Šiaurės šalių policijos pareigūnų asociacija paragino peržiūrėti Šengeno sutartį ir sugriežtinti atvykėlių iš Baltijos šalių kontrolę.

Skandinavijos pareigūnų duomenimis, dėl 80 proc. organizuoto nusikalstamumo atvejų atsakingi Baltijos šalių gyventojai. Norvegų leidiniui „Aftenposten“ Šiaurės šalių jungtinės policijos asociacijos vadovas Arne Johannessenas teigė, kad tokioje situacijoje gyventi darosi nebeįmanoma. „Jeigu Baltijos šalys nieko nedaro, kad pažabotų augantį nusikalstamumą, reikia rimtai peržiūrėti Šengeno sutartį“, – pabrėžė jis.

Vidaus reikalų ministras R.Palaitis aiškina, jog Lietuvos teisėsaugininkai dirba taip, kad nusikaltėliams mūsų šalyje nebeliko erdvės.

„Pareigūnai puikiai pažįsta nusikaltėlius, vis dažniau juos sulaiko, tad jiems nebeliko nieko kita, kaip tik trauktis į užsienį, kur ir bausmės švelnesnės, ir įkalinimo sąlygos geresnės“, – teigia ministras R. Palaitis.

Vidaus reikalų ministro įsitikinimu, dažnai duomenys apie Lietuvos kriminogeninę situaciją iškraipomi, nors jau keletą metų nusikalstamų veikų skaičius mažėja (2010 m. nusikalstamų veikų skaičius sumažėjo 6,7 proc.), tokios tendencijos išlieka ir šiemet.

„Kovojant su nusikalstamumu, taip pat ir organizuotu, Lietuvos ir Skandinavijos šalių bendradarbiavimas yra itin aktyvus. Net ir praėjusią savaitę vyko Lietuvos ir Norvegijos Kriminalinės policijos biurų vadovų ir pareigūnų susitikimas, kuriame aptartos priemonės ir iniciatyvos, kaip būtų galima stiprinti dvišalį ir daugiašalį bendradarbiavimą visuose – strateginiame, taktiniame ir operatyviniame – lygmenyse“, – aiškina jis.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos pranešimo, įgyvendinant Kovos su organizuotu nusikalstamumu Baltijos jūros regione projektą, kuriam 2011-2012 m. pirmininkauja Lietuva, šiai problemai spręsti yra numatyti 10 operatyvinio ir politinio lygmens pasitarimų. Vienas pagrindinių Lietuvos pirmininkavimo prioritetų – deramas regioninis atsakas į grėsmes viešajam saugumui visame Baltijos jūros regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius