Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 18

Rajonas pavargo spręsti vairuotojų bėdas

Klaipėdos rajono savivaldybės Administracinė komisija pastaruoju metu labiausiai užversta bylomis, susijusiomis su užmaršiais vairuotojais.
Net ir prabėgus mėnesiui, kai miesto centre automobilių statymas tapo mokamas, vairuotojams vis dar tenka „pažindintis” su automatais.
Per mėnesį Klaipėdoje skiriama apie tūkstantis baudų vairuotojams, pamiršusiems susimokėti už automobilių statymą. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Beveik 90 proc. šios komisijos nagrinėjamų bylų yra susijusios su vairuotojais, Klaipėdos miesto centre užmiršusiais susimokėti už automobilių statymą.

Kaip teigė šios komisijos sekretorė Daiva Beliokaitė, jei per posėdį tenka išnagrinėti apie 20 bylų, tai tik pora būna susijusių su kitokiais nusižengimais, nei automobilių statymas Klaipėdoje. „Rajono gyventojai labai dažnai aiškina nepastebėję ar nežinoję, kad reikia susimokėti, teigia, jog pametė baudos kvitą, todėl komisija yra priversta jiems skirti jau ne 40 Lt baudą, o 80 Lt“, – teigė pašnekovė.

Kitą penktadienį komisija vėl rinksis į posėdį. 13 bylų, kurios bus nagrinėjamos, susijusios su baudomis už automobilių statymą Klaipėdoje, 2 – su netinkamu gyvūnų laikymu.

Tačiau, pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pavaduotojo Mariaus Poimanskio, rajono gyventojų padaromi pažeidimai – tik lašas. „Kiek rajonas išnagrinėja bylų? Dešimt dvidešimt, kai palygini su mūsų skaičiais, kurie siekia tūkstančius, tai tik lašelis“, – tikino valdininkas.

Spalį buvo nubausta apie tūkstantis vairuotojų, Klaipėdoje nesusimokėjusių už automobilių statymą. Dauguma – beveik 80 proc. – tie patys uostamiesčio gyventojai, kiti – atvykėliai iš kitų miestų ir rajonų.

Įvedus pokyčius įstatymuose Klaipėdos miesto savivaldybė pati ims nagrinėti ir bylas, kuriose nusižengė kitų savivaldybių gyventojai. „Jau galima nagrinėti bylas toje vietoje, kur buvo nusižengta, ne tik kur nusižengėlis gyvena“, – aiškino M.Poimanskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius