Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 10 /11:09

Ramūnas Karbauskis: iki antrojo turo su niekuo dėl koalicijos nesiderėsime

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga surinko daugiausia rinkėjų balsų pirmajame ture ir Seime užsitikrino 20 mandatų. Nepaisant to, ministrų portfelių dar nesidalija ir laimėję rinkimų politikai nesiskelbia. Spaudos konferenciją Valdovų rūmuose surengė naujienų agentūra BNS.

„Procentas dalyvaujančiųjų buvo mažesnis, bet turime suprasti, kiek žmonių turėjo išvažiuoti iš Lietuvos. (...) Žmonės yra pilni tikėjimo, kad Lietuvoje kažkas keisis. Atsakomybė didžiulė, kurią mes jaučiame, tai yra garbės ir sąžinės reikalas. Tikiuosi, kad žmonės, kurie pateks į Seimą, dirbs taip, kaip tikisi rinkėjai“, – pirmadienį sakė partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Gauti rinkėjų balsai
Gauti rinkėjų balsai

Pirmajame ture pirmaujame, bet dar neaišku, kaip čia baigsis. Tikimės, kad antras turas bus taip pat sėkmingas ir galėsime formuoti koaliciją, – sakė R.Karbauskis.

Nors pirmajame ture partija pirmauja, galutiniai rezultatai, priminė jis, dar nėra aiškūs.

„Pirmajame ture pirmaujame, bet dar neaišku, kaip čia baigsis. Tikimės, kad antras turas bus taip pat sėkmingas ir galėsime formuoti koaliciją“, – sakė R.Karbauskis.

Jis aiškino, kad kol kas, kaip ir žadėjo, su niekuo nesidera.

„Po pirmojo turo niekas derybų nevedė ir to neplanuojame daryti iki pasibaigs antras turas. Mes nei premjero, nei ministrų postais nesidaliname. Visiškai neaišku, kas bus nugalėtojais. (…) Mūsų partneriais gali būti lygiai taip pat ir socialdemokratai, ir konservatoriai“, – sakė R.Karbauskis.

Vienintelė partija, su kuria jis sakė neisiantis į koaliciją, yra „Tvarkos ir teisingumo“ partija.

R.Karbauskis pabrėžė, kad nori laimėti rinkimus ir po antrojo turo ir turi „tam visus šansus.“

Saulius Skvernelis: tai yra vilties balsai

Paklaustas, ar nenusivylė mandato neiškovojęs pirmajame ture, S.Skvernelis sakė, kad tikrai ne. Karoliniškių vienmandatėje rinkimų apygardoje į antrąjį turą jis pateko surinkęs per 31 proc. rinkėjų balsų. Ypač politikas džiaugėsi rezultatais Vilniuje.

„Tikrai ne, nenusivyliau. Kalbant apie mūsų vienmandatininkų pasirodymą, Vilniuje, tai turime du žmones antrame ture, ir gavome gerokai per 10 proc. palaikymo. Labai svarbu, kalbant apie Vilnių, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga laimėdavo regionus, o miestai smukdydavo šiek tiek“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos spaudos konferencija po Seimo rinkimų
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos spaudos konferencija po Seimo rinkimų

Į klausimą, kokią įtaką rinkimų rezultatams galėjo padaryti politika nusivylusių piliečių balsai, S.Skvernelis sakė, kad tai yra ne nevilties, o vilties balsai.

„Manau, kad tai buvo mūsų vilties balsai, kryptingai dirbome, kad tą viltį suteiktume“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Prarasti rinkėjų balsai
Prarasti rinkėjų balsai

Palaiko prezidentės veto

Naujojo Darbo kodekso keitimą kaip vieną svarbiausių darbų įvardijantys Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LŽVS) lyderiai tikina, kad jų nuomonės su Lietuvos liberalų sąjūdžiu, kuris palaikė kodeksą, stipriai nesiskiria, rašo naujienų agentūra BNS.

Paklaustas, kaip galima suderinti visiškai skirtingus požiūrius į Darbo kodeksą tarp LŽVS ir liberalų, valstiečių-žaliųjų sąrašo lyderis Saulius Skvernelis tikino, kad didelio skirtumo nėra.

„Tokie pasakymai mes visiškai prieš, kažkas visiškai už, tai aš dar kartą paminėjau (...) pagrindinis nesutarimas yra dėl darbuotojo socialinio statuso ir jo galimybės turėti tikrai tinkamas derybines galias. Mes nepasisakome prieš darbo santykių lankstumą, liberalizavimą, bet turi būti išlaikyta pusiausvyra. Pagrindinis principas, kad darbo teisėje darbuotojas yra kol kas silpnesnioji pusė“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė S.Skvernelis.

„Manau, čia principinių skirtumų nėra, tik požiūris į žmogų. Jų (liberalų – BNS) daugiau yra galbūt požiūris į verslo pozicijas pirma, mūsų daugiau išsiskiria požiūris į dirbančiuosius“, – pridūrė jis.

Anot S.Skvernelio, partija mažiau dėmesio skiria Darbo kodekse nustatytoms išmokoms, tačiau siekia, kad dirbantieji neprarastų derybinių galių.

„Tikrai mes į tuos aspektus dėl įvairiausių išmokų dydžių, terminų nekreipėme pagrindinio dėmesio. Pagrindinis dalykas nukreiptas į žmogaus socialinį saugumą, darbuotojo socialinį saugumą“, – tikino S.Skvernelis.

LŽVS pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigė, kad pritaria prezidentės Dalios Grybauskaitės išsakytoms pastaboms, kai ji vetavo Darbo kodeksą.

„Turbūt reikėtų pažiūrėti į prezidentės veto, ten viskas parašyta“, – sakė R.Karbauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius