-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 12 /17:40

Ramūnas Karbauskis: „Aš esu realiai persekiojamas sistemos“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikina, kad pastaruoju metu visos su juo susijusios įmonės, viešosios įstaigos ir net „Naisių bendruomenė“ yra tikrinamos Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ir kitų institucijų. Apsilankęs delfi.lt konferencijoje R.Karbauskis tai pavadino realiu persekiojimu.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Visose įmonėse, visose viešose įstaigose ir netgi bendruomenėse, kurios vienaip ar kitaip susijusios su manimi asmeniškai, jau kelis mėnesius dirba VMI. Visos struktūros, kokios tik įmanoma, visur pasirodo“, – delfi.lt konferencijoje sakė R.Karbauskis.

Aš noriu pasakyti viena – aš esu realiai persekiojamas sistemos.

Jis abejojo, ar tokių išsamių tyrimų sulaukdavo koncernas „MG Baltic“, kuris, kaip dabar nustatė Seimo komitetas siekė užvaldyti valstybę.

R.Karbauskis tikino neturintis nieko prieš patikrinimus savo įmonėse, tačiau teigė, kad tai rodo, jog jis yra persekiojamas sistemos.

„Aš noriu pasakyti viena – aš esu realiai persekiojamas sistemos ir klausimas yra dėl ko“, – sakė jis.

LVŽS pirmininkas tikino apie patikrinimus išgirdęs iš „Naisių bendruomenės“, kad bendruomenė tikrinama jau du mėnesius. Taip pat esą tikrinama viešoji įstaiga „Švieskime vaikus“.

„Yra „Gelbėkime vyrus“ tokia akcija, kur kraujas tikrinamas ir taip toliau, tikrinama. Viskas tikrinama absoliučiai. Viskas tvarkoje, viskas teisinga, turi būti tikrinama, nėra kalbos, bet kodėl taip vienu momentu ir taip viskas absoliučiai sukoncentruota į mane? Suprantu, kad spaudimas“, – aiškino R.Karbauskis ir siejo tą spaudimą ir su prezidentės praėjusią savaitę išsakyta abejone, ar R.Karbauskio veikla Seime neprieštarauja Konstitucijai dėl jo verslo interesų.

Jis sakė esąs tikras, kad jokių pažeidimų jo įmonėse, viešosiose įstaigose ir bendruomenėje nebus rasta.

Pasak jo, tokiu būdu jo turimos bendrovės tiesiog bandomos sulyginti su „MG Baltic“ koncernu, nors „Agrokoncernas“ esą jokios įtakos valstybei niekada nebandė daryti.

„Juokaudamas sakiau, kad keli šimtai mechanizatorių ir melžėjų valstybės užvaldyti negali, bet jie vis tiek lyginami su buvusiais prokurorais, buvusiais teisininkais, su advokatais, su daugybe žmonių, kurie sėdi rūmuose netoli Seimo, ir kurie galbūt veikiami savo savininkų verslo bando kažką padaryti, bet tai yra visiškai netapatūs dalykai“, – dėstė R.Karbauskis.

VMI atstovė spaudai Rūta Asadauskaitė nurodė, kad VMI tyrimus atlieka ne visose R.Karbauskio išvardintose bendrovėse ir įstaigose.

„Kai kuriose su jūsų minimu asmeniu susijusiose įmonėse VMI šiuo metu atlieka kontrolės veiksmus, kuriuos plačiau komentuoti galėsime jiems pasibaigus ir įsiteisėjus sprendimams.

Pažymėtina, jog kontrolės veiksmus mokesčių mokėtojų atžvilgiu VMI inicijuoja remiantis atliktu jų rizikingumo vertinimu“, – teigia ji.

{relatedarticles|Taip pat skaitykite:|right

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius