-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 18 /11:24

Ramūnas Karbauskis: nelabai supratau, ką prezidentas turėjo galvoje

Prezidento Gitano Nausėdos metiniame pranešime išsakytos kritikos dėl iki dugno nuleistos politinės atsakomybės kartelės, asmeninių interesų iškėlimo, šalies stūmimo į konstitucinę krizę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sau nepritaikė. Anot politiko, sunku pasakyti, ką prezidentas turėjo omenyje, nežinant konteksto.

„Sunku vertinti, aš nelabai supratau, ką prezidentas turėjo galvoje. Jei turėjo galvoje, kad mūsų darbas Seime ar politiniame gyvenime Lietuvos daugiau supriešinimo vyksta atmosferoje, tai faktas. Bet jeigu šnekėti, ar valdančioji dauguma to siekė, tai faktas, kad ne“, – po prezidento metinio pranešimo žurnalistams Seime sakė R.Karbauskis.

Siekiu visus supriešinti jis kaltino opoziciją. Jo teigimu, tai stilius, kuris nesikeitė 30 metų, nesikeičia ir toliau.

Nežino, ką prezidentas turėjo galvoje

Skaitydamas pirmąjį metinį pranešimą prezidentas G.Nausėda sakė, kad asmeniniai ir grupiniai interesai prasimuša beveik visose srityse – nuo kaimo seniūnijos iki, deja, Seimo.

„Gėdinga, kad aukšto rango valdžios pareigūnų politinės atsakomybės kartelę nuleidome iki visiško dugno. Atseit, visi veiksmai, kurie nebaudžiami sodinimu už grotų, yra teisingi ir teisėti“, – kalbėjo prezidentas.

Žurnalistei pažymėjus, kad prezidentas galvoje greičiausiai turėjo susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus atvejį, R.Karbauskis sakė nežinantis, ką prezidentas turėjo galvoje.

„Šioje situacijoje yra skirtingos nuomonės. Aš nelabai norėčiau komentuoti, kas man atrodo tą kartelę yra nuleidę. Bet palikime tai spręsti Lietuvos žmonėms“, – sakė jis.

R.Karbauskio teigimu, opozicijai kyla tokių abejonių šnekant apie valdančiuosius ir atvirkščiai. „Ką konkrečiai turėjo omenyje prezidentas aš nežinau“, – patikino jis.

Paklaustas, ar numano, ką sakydamas „gerbdamas kitaip manantįjį gali pasiekti kur kas daugiau nei jį žemindamas“ prezidentas turėjo omenyje, R.Karbauskis atsakė neigiamai.

„Galbūt turėjo galvoje tai, kad iš kai kurių politikų pilasi tokie įžeidimai kitų atžvilgiu. Mes tikrai neįžeidinėjame kitų, o šnekame apie tai, kas padaryta, kas nepadaryta. Seimas priiminėja sprendimus vertindamas ankstesnius sprendimus ir taip toliau. Kai kas vadina tai kapstymusi praeityje, bet mes žinome, kad tie sprendimai turi reikšmę būtent, kad dabar nedarytume klaidų, kurios padarytos anksčiau.

Labai sunku, kai nėra paaiškinta, konteksto nesupranti. Aš suprantu, kad opozicija teigs, kad šneka apie mus, mes galime teigti, kad atvirkščiai. Manau, kad prezidentas atliko pareigą pateikdamas savo matymą, tai mes prezidentą gerbiame ir jo nuomonę gerbiame“, – kalbėjo R.Karbauskis.

G.Nausėda, taip pat įžvelgė šalies stūmimą į konstitucinę krizę. Paklaustas, ar tame mato savo indėlį, R.Karbauskis atsakė: „Va šito aš visai nesuprantu. Jeigu turimas omenyje mūsų kreipimasis dėl Konstitucinio Teismo pirmininko, tai mes padarėme taip, kaip prezidentas siūlė – kreipsimės į KT išaiškinimo. Nes teisinėje bendruomenėje yra skirtingos nuomonės. Jokio bandymo nėra kažką kvestionuoti, nes klausimas yra nesusijęs su KT sprendimais, mes jų nekvestionuojame ir klausimų nekeliame“.

Prezidentas taip pat ketvirtadienį atkreipė dėmesį, kad Seime projektai atmetinėjami pagal tai, kas juos siūlo, o ne pagal jų turinį.

„Na, aš nesakyčiau, kad tai turima galvoje. Galbūt turima galvoje tai, kad kai kurie prezidento pasiūlymai nebuvo palaikyti. Bet kai kurių jų nepalaikė ne tik opozicija ar pozicija, daug kas nepalaikė“, – samprotavo R.Karbauskis. Jo teigimu, niekas neturėtų įsižeisti, nes sprendimus priima Seimas dauguma balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius