-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 24 /12:02

Ramūnas Karbauskis po susitikimo su prezidente: „Labai šiltas pokalbis“

Pirmadienį konsultacijų dėl Vyriausybės formavimo pas prezidentę Dalią Grybauskaitę pakviestas Seimo rinkimus laimėjęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sakė, kad pokalbis buvo labai šiltas.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis ir Dalia Grybauskaitė
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis ir Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prezidentės susitikimas su valstiečiais ir žaliaisiais užtruko kiek ilgiau nei pusvalandį.

Po jo R.Karbauskis pareiškė neišgirdęs jokių prezidentės preferencijų dėl koalicijos sudarymo, tačiau sulaukęs palaikymo formuojant Vyriausybę.

„Šnekėjomės apie tai, kad koaliciją reikia sudaryti, kad mes turime iniciatyvos teisę“, – sakė valstiečių-žaliųjų pirmininkas.

VIDEO: Ramūnas Karbauskis ir Saulius Skvernelis įvertino susitikimą su prezidente

Pasak jo, apie konkrečius partnerius pati prezidentė pasisakė tik tiek, kad nurodė, jog valstiečių ir žaliųjų teisė yra pasirinkti būsimus partnerius.

„Pozicija išsakyta buvo ta, kad tai mūsų visiškai teisė ir bet kokiu atveju bet koks sprendimas bus gerbiamas“, – sakė R.Karbauskis.

Paklaustas, ar jaučia prezidentės palaikymą, R.Karbauskis atsakė taip: „Jaučiu absoliutų.“

„Iš tikrųjų manau, kad mes įrašysime naują kokybišką puslapį bendradarbiavimo tarp Seimo, Vyriausybės ir Prezidentūros“, – sakė jis.

Pasak Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko, jokios kandidatūros pirmadienį su prezidente nebuvo aptartos, nes tam tiesiog per anksti.

R.Karbauskis jau yra teigęs, kad leistų šalies vadovei pačiai pasirinkti du – krašto apsaugos ir užsienio reikalų – ministrus. Pastaruoju valstiečiai ir žalieji preliminariai siūlo buvusį Lietuvos ambasadorių Ukrainoje Petrą Vaitiekūną.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į premjerus Saulius Skvernelis sakė, kad prezidentė lauks, kol valstiečiai ir žalieji derybose žengs kelis žingsnius į priekį ir tuomet lauks jų sugrįžtant vėl kalbėtis.

Dėl koalicijos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga nori derėtis su konservatoriais ir socialdemokratais. Tačiau nei vieni, nei kiti nedega noru dirbti kartu su politikos naujokais.

Prezidentė D.Grybauskaitė pirmadienį ryte pasveikino rinkimų nugalėtojus ir palinkėjo jiems pateisinti žmonių lūkesčius.

„Antrasis rinkimų turas patvirtino, kad žmonės nori esminių permainų. Daugelyje apygardų politikos senbuvius pakeitė nauji veidai – tai reiškia pokyčius Lietuvos politiniame žemėlapyje“, – teigė šalies vadovė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, LVŽS antrajame rinkimų ture laimėjo 35 mandatus, pirmajame ture daugiamandatėje apygardoje laimėjo 19 mandatų Seime, prie valstiečių mandatų taip pat sumuojami du save išsikėlę kandidatai, atstovaujantys Valstiečių ir žaliųjų sąjungai.

D.Grybauskaitė konsultacijoms kviečia ne tik rinkimų nugalėtojus, bet ir antrus likusius Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovus. Ši partija rinkimuose iškovojo 31 parlamentaro mandatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius