-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 08 03

Ramūno Karbauskio sūnus tėvynės ginti šiemet nesimokys

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio vyresnysis sūnus Justinas Karbauskis šiemet buvo pašauktas atlikti privalomąją karinę tarnybą. Tačiau tarnauti tėvynei valdančiosios partijos pirmininko atžala kol kas neis.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiemet sausį 22 metų J.Karbauskis gavo šaukimą atlikti privalomąją karinę tarnybą. Šaukimo numeris – 2468. Jis buvo šaukiamas Kauno padalinyje.

Metų pradžioje paklaustas, ar sūnus eis tarnauti tėvynei, ar turi pateisinamų priežasčių tarnybos išvengti, R.Karbauskis patikino, kad Justinas laikysis įstatymų.

„Jis yra suaugęs žmogus. Lietuvoje galioja visi įstatymai ir jis tų įstatymų laikysis“, – sakė R.Karbauskis.

Dabar paaiškėjo, kad šiemet prievolės tėvynei R.Karbauskis neatliks, nes yra studentas.

„Sūnaus tarnyba, kaip numatyta Karo prievolės įstatyme dėl pradinės privalomosios karo tarnybos, atidėta vieniems kalendoriniam metams vadovaujantis šio įstatymo 15 straipsnio 1 dalies 2 punktu (dėl sūnaus studijų)“, – per atstovę spaudai Dalią Vencevičienę 15min nurodė R.Karbauskis.

Kur, nuo kada ir ką studijuoja J.Karbauskis, jo tėvas neatskleidžia.

Pernai buvo skelbiama, kad 22-ejų J.Karbauskis baigė mokslus Barselonoje ir šiuo metu dirba Lietuvoje. Jo žmona Agnė kilusi iš Kuršėnų. Justinas ir Agnė yra registravę civilinę santuoką. Pernai rugpjūtį šeima susilaukė sūnaus.

R.Karbauskio sūnus Justinas yra ne vienos įmonės akcininkas. Nuo 2013 metų jis kaip stambiausias akcininkas valdo įmonę „Žemėnauda“, pastaroji bendrovė valdė dar penkias dukterines įmones: „Tautkaičių“ žemės ūkio bendrovę (ŽŪB), „Dovinės“ ŽŪB, „Suvalkijos“ ŽŪB, UAB „Suvalkijos žemė“ ir UAB „Dovinės žemė“. Kartu šios įmonės pagal jų finansinius dokumentus valdo mažiausiai 600 hektarų žemės.

Taip pat J.Karbauskis valdo „Balsupių“ kooperatinę bendrovę. Kartu su žmona sūnus valdo ŽŪB „Gulbinas“. Kartu su kitu politiko sūnumi Mantu, broliu Mindaugu, tėvu Česlovu J.Karbauskis valdo Burbiškio agroserviso kooperatyvą.

R.Karbauskis su Ispanijoje gyvenančia žmona Lina užaugino du sūnus. Antrasis sūnus Mantas, dvejais metais jaunesnis už brolį Justiną, yra studentas. Jis studijuoja Ispanijoje. M.Karbauskio šauktinių sąrašuose nebuvo.

Šiemet devynių mėnesių tarnybai įvairiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose pašaukti beveik 3,9 tūkst. karo prievolininkų. Tai trimis šimtais karių daugiau nei pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius