Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 01

Ramutis Jancevičius „MG Baltic“ naudingus nurodymus prokurorui dalijo tiesiai iš susitikimo su D.Mockumi

Dar būdamas prokuroru ilgametis Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas Ramutis Jancevičius dar būdamas susitikime su „MG Baltic“ prezidentu Dariumi Mockumi paskambino į prokuratūrą ir nurodė byloje dėl Užupio krantinių nepriimti jokių sprendimų. Netrukus tyrimas, kurio baigtimi buvo suinteresuotas „MG Baltic“, buvo nutrauktas, o R.Jancevičius įsidarbino koncerne.
Ramutis Jancevičius
Ramutis Jancevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

D.Mockaus ir R.Jancevičiaus susitikimas vyko 2015 m. spalio 16 dieną. Tuo metu R.Jancevičius dirbo Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiuoju prokuroru.

VSD pažymoje nurodyta, kad pagrindinis minėto susitikimo tikslas buvo susijęs su „MG Valda“ projektu „Užupio krantinės“, kadangi Užupio bendruomenė, kuriai kėlė susirūpinimą klausimai, susiję su šio projekto teisėtumu, kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą dėl Polocko g. 17 vykdomų statybų. Užupio bendruomenė tvirtino, kad statomi pastatai yra aukštesni nei turėtų būti.

VSD pažymoje nurodoma, kad dar susitikimo metu R.Jancevičius kažkam paskambina ir duoda nurodymus, kad be jo tame tyrime nebūtų priimami jokie sprendimai.

„Ar girdi, ... žiūrėk, aš pamiršau tau pasakyt išvažiuodamas, supranti, tu būk gera, pasakyk Gyčiui Normantui (Vilniaus apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras, – red. past.) Girdi, pas jį yra viena medžiaga, supranti, su Užupio statybom, kad be manęs jokio sprendimo nepriiminėtų... gerai, gerai? Dėl Užupio, ten statybos, kur tas kompleksas eina, supranti, kur tas buvęs kompleksas..., kad be manęs sprendimo nepriimtų, gerai? Nu tai iki, paka“, – paviešintame VSD dokumente galimai cituojamas asmuo, pavadintas inicialais R.J.

VSD pažyma
VSD pažyma

Tame pačiame susitikime R.Jancevičius su D.Mockumi aptarinėjo laikiną Generalinės prokuratūros vadovą Darių Raulušaitį, domėjosi Kauno apygardos teismo pirmininko Nerijaus Meilučio ir Kaišiadorių apylinkės teismo pirmininkės Editos Dambrauskienės kandidatavimu į generalinio prokuroro pareigas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Mockus
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Mockus

Anot VSD, R.Jancevičius pasakė D.Mockui: „Tai vienu kitu atveju dėjom pastangas, kad procesas tas nebūtų apvainikuotas pergale“.

Kitose VSD pažymose taip pat yra minima, kad „MG Baltic“ buvo priešiškai nusiteikusi D.Raulušaičio atžvilgiu.

VSD pažyma
VSD pažyma

Apie kandidatus į generalinius prokurorus R.Jancevičius bendravo ne tik su D.Mockumi, bet ir su LNK žurnalistu, kurį VSD laiko ne žurnalistu, o „MG Baltic“ įtakos agentu, Tomu Dapkumi.

Susitikę 2016 m. rugpjūtj jiedu, VSD žiniomis, aptarinėjo naujų GP vadovų kandidatūras.

2016 m. spalio 11 d. R.Jancevičius informavo T.Dapkų, kad įsidarbino „MG Baltic“ Rizikos valdymo vadovu – tapo atsakingas už koncerno išorinės ir vidinės rizikos faktorių identifikavimą, įvertinimą, neutralizavimą. Tiesioginis jo vadovas Romanas Raulynaitis, o aukštesnysis – D.Mockus.

Pats R.Jancevičius neigia bendradarbiavęs su D.Mockumi ar priėmęs jo koncernui naudingus sprendimus.

Konfliktas dėl „Užupio krantinių“ kilo 2015-ųjų rudenį. Tuomet dėl „MG Valdos“ planuojamų statyti pastatų aukščio kreiptasi į prokurorus. Vietos bendruomenė buvo įsitikinusi, kad vietoje planuojamų dviaukščių su mansardomis koncerno įmonė rengiasi statyti penkių aukštų gyvenamuosius namus.

Prokurorai tuomet atsisakė kreiptis į teismą dėl vykdytų statybų ir ginti viešąjį interesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius