-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 09

Ramybė Lietuvos pasienyje baigėsi: migrantų daugėja, Baltarusija dėl to kaltina kaimynes

Aštuonias paras Valstybinės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) nefiksavo nė vieno nelegalaus Lietuvos ir Baltarusijos sienos kirtimo, bet ši ramybė baigėsi – per trečiadienio parą apgręžta 20 neteisėtų migrantų, ketvirtadienį, maždaug iki 10 val. ryto, tokių buvo jau 21. Tačiau aukštas Baltarusijos valdininkas pareiškė, kad dėl migrantų krizės kaltos ne jo šalis ir Rusija, o kaimyninės šalys, kurios esą nesileidžia į jokius dialogus su baltarusiais. Lietuvos pusė neigia sulaukianti siūlymų kalbėtis.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / 15min montažas

Štilis baigėsi

Lietuvos pasienyje su Baltarusija praėjusią parą apgręžta 20 neteisėtų migrantų, ketvirtadienį pranešė VSAT. Prieš tai aštuonias dienas VSAT nefiksavo neteisėtų bandymų kirsti Lietuvos sienos.

Latvijos pasienyje trečiadienį fiksuoti 95 bandymai neteisėtai kirsti sieną, Lenkijos pareigūnai į šalį antradienį neįleido 120 migrantų.

Ketvirtadienį, maždaug iki 10 val. ryto, Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje jau apgręžtas 21 nelegalus migrantas, 15min sakė VSAT atstovas Giedrius Mišutis. Jis nesiryžo prognozuoti, kiek tokių atvejų iš viso bus fiksuojama per lapkričio 9-osios parą.

Tačiau, kaip teigė G.Mišutis, Lietuvos tarnybos ir nesitikėjo, kad ta savaitės ramybė reiškia, jog nelegalios migracijos krizė baigėsi, – esą matant, kas vyksta Latvijoje ir Lenkijoje, tiesiog laukta, kada migrantai vėl pasirodys mūsų pasienyje.

„Iliuzijų niekas neturi, matome, kas darosi prie Latvijos ir Lenkijos sienos. Jeigu nieko nebūtų visų trijų šalių sienų bent mėnesį, tuomet gal ir galima būtų daryti kokias nors išvadas“, – teigė VSTA atstovas.

Iliuzijų niekas neturi, matome, kas darosi prie Latvijos ir Lenkijos sienos.

Kaltina Lietuvą, Latviją ir Lenkiją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius