Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 30

Ramybės neduoda audros aplaužyti medžiai

Naujojoje Vilnioje gyvenantys vilniečiai piktinasi, kad iki šiol nesutvarkyti prieš keletą savaičių praūžusios audros padariniai – kieme nenupjauti stichijos aplaužyti medžiai. Savivaldybė juos žada sutvarkyti artimiausiu metu.
J.Junin baiminasi, kad audros aplaužytas medis gali bet kada nuvirsti.
J.Juninas baiminasi, kad audros aplaužytas medis gali bet kada nuvirsti. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Ramybė Medis

Į 15min.lt redakciją kreipėsi Naujosios Vilnios mikrorajono Parko gatvės 6-ojo namo gyventojas Jevgenijus Juninas. Vyras skundėsi, kad iki šiol nenupjautas jam po langais – tarp 6-ojo ir 8-ojo Parko gatvės namų – esantis ir bet kurią akimirką galintis nuvirsti medis.

Pasak J.Junino, šėlstančiai audrai nulaužus medžio dalį, liepos 19 dieną gyventojai kreipėsi į miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento Miesto tvarkymo skyriaus Želdynų poskyrį. „Skambinome ne vieną kartą, bet praėjo savaitė, o niekas taip ir neatvyko sutvarkyti audros padarinių“, – kalbėjo pašnekovas.

Jis sakė, kad nulūžusią medžio dalį supjaustė ir krūvą sudėjo neapsikentę gyventojai. Tačiau pasiguodė, kad patys nepajėgia jų išvežti. Todėl kieme iki šiol stovi nemaža supjaustytų šakų krūva.

Taip pat vyras nuogąstavo, kad likusi medžio dalis gali bet kada nuvirsti, suniokoti šalia stovinčius automobilius ar sužeisti pro šalį einančius žmones. „Gyvenu trečiame aukšte. Žiūrint iš viršaus puikiai matosi, kad iš vidaus medis supuvęs“, – aiškino J.Juninas.

Tuo tarpu Želdynų poskyrio vedėjas Ruslanas Adaškevičius patikino, jog netrukus viskas bus sutvarkyta.

„Po audros buvo daug avaringų medžių“, – sakė jis ir paaiškino, kad pirmiausia buvo pjaunami tie medžiai, kurie akivaizdžiai buvo linkę virsti.

Nugriuvusi medžio dalis, pasak R.Adaškevičiaus, pavojaus nekėlė, o pjauti kitai daliai reikalingas Aplinkos apsaugos skyriaus leidimas. Pasak vedėjo, leidimas netrukus turėtų atsirasti. Tada bus nupjautas gyventojus gąsdinantis medis ir išvežtos jų pačių supjaustytos šakos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius