Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 09

Rasa Juknevičienė: „Lietuva neturi jokių duomenų apie incidentą dėl „pliušinių meškiukų“, Baltarusijos prašymas būtų svarstomas“

Lietuva neturi jokių duomenų apie incidentą, susijusį su „pliušinių meškiukų“ istorija Baltarusijoje, o Minsko teisinės pagalbos prašymas būtų svarstomas pagal galiojančius įstatymus, ketvirtadienį pareiškė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.
Rasa Juknevičienė
Rasa Juknevičienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Baltarusija

„Lietuvos oro erdvė tikrai nebuvo pažeista. Nuolat Lietuvoje būna įvairūs privatūs mažesni lėktuvėliai, jų buvo ir tuomet, tačiau jokių pažeidimų fiksuota nebuvo. Jeigu bus kreiptasi pagalbos dėl tyrimo, tai tada Lietuvos institucijos svarstys apie tą galimybę pagal galiojančius įstatymus“, – Žinių radijui sakė ministrė.

„Lietuva neturi jokių duomenų apie kokį nors incidentą“, – teigė R.Juknevičienė.

Švedijos aktyvistai paskelbė praeitą mėnesį neteisėtai įskridę į Baltarusijos oro erdvę ir numetę šimtus pliušinių meškiukų su mažyčiais parašiutais, prie kurių buvo pritvirtinti rašteliai, agituojantys už kalbos laisvę ir žmogaus teises.

Pranešama, kad lėktuvas į Baltarusiją įskrido iš Lietuvos. Anot Baltarusijos žiniasklaidos, Minskas kreipėsi į Lietuvą ir Švediją prašydamos suteikti teisinę pagalbą tiriant galimą valstybinės sienos pažeidimą, kai liepos 4 dieną švedų pilotuojamas lengvasis lėktuvas kirto Lietuvos – Baltarusijos sieną.

Šis incidentas peraugo į diplomatinį konfliktą tarp Baltarusijos ir Švedijos. Minskas trečiadienį paskelbė atšaukiantis visus savo diplomatus iš Švedijos ir nurodė Stokholmui susigrąžinti visus savo diplomatinius darbuotojus iš Baltarusijos.

R.Juknevičienė ketvirtadienį sakė neturinti oficialios informacijos apie Baltarusijos prašymą Lietuvai. Ji taip pat pareiškė, kad Lietuva solidarizuojasi su Švedija, o Baltarusijos elgesys esąs nederamas.

„Belieka tik solidarizuotis su Švedija. Šitoks elgesys, diplomatų išmetimas yra labai keistas ir neatitinka nei geros kaimynystės, nei bendradarbiavimo tarp valstybių principo“, – kalbėjo ministrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius