Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 02

Rasa Juknevičienė: reikia įtikinti NATO bent laikinai dislokuoti pajėgas mūsų regione

Konservatorė, parlamentarė Rasa Juknevičienė įsitikinusi, kad reikia įtikinti NATO bent jau laikinai dislokuoti pajėgas mūsų regione. Specialiai „Info TV“ laidai politikė teigė, kad Lietuva privalo nedelsiant padidinti gynybos biudžetą ir sugrąžinti šauktinius.
Ministrė Rasa Juknevičienė (2012 m.).
Rasa Juknevičienė / A.Pliadžio/KAM nuotr.

„Jeigu Vladimiras Putinas, atsiprašau už žodį, išprotėjo ir jis eina į visišką savo sunaikinimą, ir jeigu jis  įtrauks pasaulį į karą, nereikia būti dideliu strategu, kad suprastume, jog jam labai naudinga mūsų regioną kaip užnugarį, kaip vietą, kur neįleisti NATO. NATO tai turėtų vertinti ir skirti pajėgas mūsų regione bent jau laikinai, o Lietuva turi nedelsiant peržiūrėti gynybos biudžetą. Aš siūlau pagalvoti apie tai ir bent jau tol, kol V.Putinas bus valdžioje, kol turėsime šitą neprognozuojamą fašistuojantį žmogų, valdantį branduolinę valstybę, grąžinti šauktinius ir apmokyti žmones, ką reikėtų daryti“, – laidoje kalbėjo konservatorė.

Sovietinės propagandos poveikis – stiprus ne tik Kryme

Vos 30 kilometrų nuo mūsų prasideda Sovietų sąjunga su dar brutalesniais bruožais, kuriuos išryškino V.Putino valdymas: mafija, korupcija, jo antivertybinė struktūra labai agresyvi, nacionalistinė, šovinistinė, nekenčianti kitų tautų.

Akcijoje prie Žaliojo tilto skulptūrų sekmadienį dalyvavusi R.Juknevičienė pasakojo mačiusi agresyvius prorusiškai nusiteikusius piliečius, kurie dar kartą įrodė, kaip sėkmingai veikia Rusijos propaganda.

„Rusijos sovietinės propagandos poveikis yra stiprus ne tik Kryme bet ir tai daliai žmonių, kuriems Sovietų sąjunga vis dar yra vertybė“, – pridūrė politikė.

R.Juknevičienė teigė padariusi išvadą, kad visi klydo vertindami situaciją Rytuose.

„Formaliai 1991 metais Sovietų sąjunga panaikinta, tačiau ji nėra sugriuvusi. Vos 30 kilometrų nuo mūsų prasideda Sovietų sąjunga su dar brutalesniais bruožais, kuriuos išryškino V.Putino valdymas: mafija, korupcija, jo antivertybinė struktūra labai agresyvi, nacionalistinė, šovinistinė, nekenčianti kitų tautų. Sakyčiau, bolševikinė su fašistiniais bruožais, su Stalino reabilitavimu – visais tais dalykais, į kuriuos Lietuva nekreipė dėmesio. Man atrodo, kad didžiajai daliai žmonių dabar laikas suvokti šalia ko mes gyvename ir daryti viską, kad Sovietų sąjunga neįgytų dar brutalesnių bruožų ir neužgriūtų ir mūsų“, – kalbėjo parlamentarė.

Saugumo situacija pasikeitė į blogąją pusę

krašto apsaugos ministras turi išanalizuoti kiekvieną variantą, net jeigu tikimybė – vos vienas procentas.

Vienas iš būtų, kaip apsisaugoti nuo Rusijos propagandos, anot jos, rusiškų kanalų uždraudimas: „Svarbiausia, sakyti tiesą žmonėms, juos šviesti, kad jie atskirtų tiesą nuo melo.“

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas sekmadienį „Info TV“ pareiškė, kad Lietuvai niekas negresia, galime miegoti ramiai, tačiau R.Juknevičienė sakė, kad pats J.Olekas neturėtų ramiai miegoti.

„Aš nenoriu siūlyti žmonėms nemiegoti, bet tai, kad nerimo yra labai daug, kad saugumo situacija pasikeitė į blogąją pusę, apie tai šiandien pasakė ir NATO generalinis sekretorius, krašto apsaugos ministras turi išanalizuoti kiekvieną variantą, net jeigu tikimybė – vos vienas procentas“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius