Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 29

Raseiniuose sunkiai sužalotos mergaitės močiutė neabejoja dukters nekaltumu

Dvynukių močiutė Jovita O. šiuo metu išgyvena šeimos tragediją, praneša savo „Facebook“ paskyroje leidinys „Alio, Raseiniai“. Sunkiai per Kalėdas sužalota jos dvejų metų anūkė tebėra medikų rankose ir kovoja dėl savo gyvybės, o dėl įtarimų padarytu nusikaltimu suimta jos vyriausioji dukra, mergaitės devyniolikmetė motina Greta.
Intensyvios terapijos skyrius
Intensyvios terapijos skyrius. Asociatyvinė nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie naująjį draugą nesipasakojo

„Niekaip netikiu, kad beprotiškai savo dukreles mylėjusi dukra būtų galėjusi taip pasielgti“, – įsitikinusi Jovita O., skelbia "Alio, Raseiniai". Jos žodžiais, dukra buvo ne tik mažylėms atsidavusi motina, bet ir stipriai kabinosi į gyvenimą – studijavo reklamą Kaune, neseniai įgijo teisę vairuoti, nusipirko automobilį. Tiesa, apie naująjį savo draugą Vytautą J., kuris šiuo metu yra įtariamas mergaitės sužalojimu, ji nieko nežinojo.

Nepaisant to, kad Greta savo gimtuosius namus lankė bene kasdien, apie savo naujus santykius artimiesiems nepasakojo. Gretos keliai su dvynukių tėvu Benu išsiskyrė šių metų rudenį. Būtent jam vaiko teisių specialistai ir perdavė kitą dukrytę. Tėvas nesitraukė nuo sužalotos mažylės, visą dieną praleido Kauno klinikose, į kurias ji atvežta reanimobiliu per Kalėdas. Medikai tėvui teigė, kad mergaitės sveikata šiek tiek taisosi, bet ji tebėra prijungta prie gyvybę palaikančios įrangos.

Mažylės su motina iš pradžių kurį laiką glaudėsi jos gimtuose namuose.

Apie nelaimę papasakojo motinai

Jovita O. apie anūkės sužalojimą išgirdo iš dukters lūpų. „Ji paskambino vykdama į ligoninę. Supratau, kad situacija rimta“, – prisiminė moters. Sužalojimo aplinkybių motinai ji neįvardijo. Tai buvo vienintelis ir paskutinis tokio pobūdžio skambutis, nes vėliau dukra buvo suimta.

Netrukus po įvykio su Jovita O. susisiekė dukters sugyventinį Vytautą J. pažinoję žmonės. „Apie jį negalėjo nieko gero papasakoti, minėjo, kad jo dukros iš ankstesnių santykių motina neapsikentusi vyro elgesio pati pabėgo“, – pasakojo moteris.

Vytautas J. iš ankstesnių savo santykių turi penkių metų dukrelę. Jos susilaukė būdamas dar nepilnametis. Aplinkinių teigimu, jaunas vyras mėgo prabangą, ypač prašmatnius automobilius. Kaip jis sugebėjo taip prasigyventi, neaišku. Kad jis pastaruoju metu būtų kur nors dirbęs, niekam nežinoma. Vyras savo socialinėje paskyroje nurodė esąs „Laisvo oro direktorius“.

Linčo teismas internete

Jovita O. stengiasi atsiriboti nuo viešos informacijos, ypač tos, kuri yra skleidžiama socialinėje erdvėje. Moteriai sunku, kad daugelis vienareikšmiai smerkia jos dukrą.

Socialinėje erdvėje jau antrądien liejasi įžeidžiantys ir net grasinantys komentarai dvynukių motinos adresu. Kad vieša kai kurių žmonių reakcija yra nepateisinama ir gali kurstyti neapykantą, sutiko net teisėsauga – į situaciją šiandien įsikišo virtualus policijos patrulis. Tuo tarpu nusikaltimu įtariamas jaunos moters sugyventinis analogiškų ir įžeidžiančių viešų komentarų nesulaukė.

Prokurorams paprašius, o teismui sutikus, motiną leista suimti vienam mėnesiui, o jos sugyventinį – dviem mėnesiams. „Laisvėje likę įtariamieji gali slėptis nuo teisėsaugos, trukdyti teismui, o įtariamasis dar ir daryti nusikaltimus“, – suėmimo motyvus po teismo įvardijo įvykį tiriantys Šiaulių apygardos prokuratūros atstovai. Netrukus po įvykio suimti abu įtariamieji buvo blaivūs. Šiuo metu tebelaukiama narkotikų testo išvadų.

Įkalčiai teberenkami

Tiek vienas, tiek kitas įtariamasis savo kaltę neigia. Apklausos detalės neatskleidžiamos, tebetiriamos įvairios versijos. Redakcijos duomenimis, tiesioginių įvykio liudininkų nėra.

Šiandien butas, kuriame buvo sužalota mažametė, užplombuotas. Tai reiškia, kad kraupų įvykį tiriantys pareigūnai čia dar sugrįš surinkti galimų įkalčių.

Dvejų metų mergaitė sužalota Raseiniuose, Muziejaus gatvėje, daugiabutyje. Čia pastaruosius mėnesius savo gyvenimą su nauju draugu ir mažylėmis kūrė Greta. Kaimynų pasakojimu, pora nebuvo linkusi į linksmybes, su kaimynais nekonfliktavo, buvo geranoriški, tik ne itin bendraujantys. Kalbinti kaimynai poros niekada nebuvo matę kartu su mažylėmis. Su jomis laiką leidžianti pastebėta tik jų motina. Dukra prieš nelaimę motinai prasitarė apie savo artimiausius gyvenimo planus.

Išsamesnis interviu su mergaitės močiute – sausio 5-ąją savaitraštyje „Alio, Raseiniai“. Jame skaitykite ir apie tai, ką išvydo mažylės į Kauno klinikas atvykęs aplankyti jos tėvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius