Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 11

Raseiniuose vėl bus bandoma atleisti administracijos direktorių

Raseiniuose ketvirtadienį rengiamas savivaldybės tarybos posėdis, per kurį bus sprendžiamas vienintelis klausimas – siūlymas iš pareigų atleisti administracijos direktorių Remigijų Ačą. Jo atleidimą inicijavo savivaldybės opozicija ir dalis valdančiųjų. Gruodžio pabaigoje inicijuotą nepasitikėjimą R.Ačas atlaikė vieno balso persvara.
Remigijus Ačas
Remigijus Ačas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šįkart atleidimo iniciatoriai teigia surinkę 12 parašų. Be to, vizuodamas teikimą meras „darbietis“ Algirdas Gricius prirašė pritariantis tarybos narių nuomonei, nors paties dokumento nepasirašė.

Ankstesnį sprendimą buvo pasirašę devyni tarybos nariai.

Kaip BNS yra sakęs Socialdemokratų frakcijos atstovas Antanas Kilčauskas, atleisti R.Ačą norima dėl tų pačių priežasčių, kaip ir anksčiau – spaudoje skelbtos informacijos apie neskaidrius viešuosius pirkimus, naudingus galbūt su R.Aču susijusioms bendrovėms. Be to, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) administracijos vadovą pripažino supainiojus interesus.

Tarp nepasitikėjimo iniciatorių – opoziciniai socialdemokratai, konservatoriai, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai, taip pat du valdančiosios daugumos atstovai „darbiečiai“ – meras A.Gricius bei vicemerė Gitana Rašimienė.

Gruodžio 28-ąją per slaptą balsavimą už R.Ačo atleidimą balsavo 12 tarybos narių, prieš buvo dešimt, trys biuleteniai pripažinti negaliojančiais.

Kad administracijos vadovas netektų pareigų, už tai turėjo balsuoti ne mažiau kaip pusė posėdyje dalyvaujančių. Iš viso savivaldybėje yra 25 tarybos nariai.

Raseinių krašto laikraštis „Alio, Raseiniai“ lapkritį publikavo rašinį „Mažame rajone didelio masto korupcija“ apie savivaldybės atliekamus pirkimus. Publikacijoje teigiama, kad viešieji pirkimai skaidomi į mažos vertės pirkimus, kad būtų galima taikyti paprastesnes procedūras, o šiuos pirkimus laimi su savivaldybės administracijos direktoriumi R.Aču ar kitais valdžios atstovais galbūt susijusios bendrovės.

Kaip vienas iš galbūt neskaidrių pirkimų laikraštyje nurodytas paslaugos pirkimas nugriauti medinį namą. Šį užsakymą gavo Tauragės bendrovė „Argimetas“, bet subrangovu tapo įmonė „Agrorema“. Šiai vadovauja R.Ačo svainis (V.Ačienės sesers vyras) Orestas Jankauskas. Rašinyje abejojama, ar saviems laimint pirkimus nebuvo nepagrįstai padidinamos darbų kainos.

Pats R.Ačas tikina, kad jokių interesų nėra supainiojęs ir pažeidimų nepadaręs, o jo giminaičių įmonė nėra laimėjusi konkursų. Administracijos direktorius BNS pripažino, kad jo svainis yra įmonės „Agrorema“ direktorius ir tuo pačiu dirba jo vairuotoju savivaldybėje.

Administracijos vadovas yra buvęs „tvarkietis“, prieš kelerius metus jis mero rinkimuose nesėkmingai kandidatavo kaip rinkimų komiteto „Tavo Raseiniai“ atstovas. Raseinių administracijos direktoriumi R.Ačas paskirtas 2016 metų gruodį, kai baigė savo kaip Seimo nario kadenciją.

VTEK pripažino, jog buvęs Seimo narys supainiojo interesus, kai birželį dalyvavo savivaldybės taryboje rengiant ir teikiant svarstyti sprendimą, tiesiogiai susijusį su Raseinių krašto ateities sąjūdžiu „Rasai“. Anot VTEK, R.Ačas tuo metu buvo šios asociacijos valdybos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius